search
top

Lunga primăvară fierbinte a oamenilor de zăpadă

Între politică, serviciile secrete, fotbal, show-biz, asigurări, afaceri, discoteci, Andreea Marin şi hoţii de maşini există o legătură chimică mai puternică decât clauzele secrete ale unui tratat de pace. Legătura se numeşte benzoil-metil-ecgonină şi este supranumită “zăpadă”, “şampanie”, “îmbrăcăminte”, “cărămidă”, CD, i, ice, crack sau, pur şi simplu cocaină. Ca să-ţi vâri zăpada în nară, trebuie să ai fie un tată ale cărui conturi sunt mai lungi ca o trompă de elefant, fie să posezi ghioambe de şuţ, babac colonel la Doi ş-un sfert şi un cazier mai gros ca “Fraţii Karamazov”.

Mi-am amintit o serie de nume care se lasă ninse cu fulgi de nea de cocaină, în aburul primăverilor, verile pe caniculă sau în aerul blând ale toamnlor tâzii, fără să li se întâmple mai nimic din cauza asta. Clauza nepoţilor celor mai favorizaţi, funcţioneazză perfect şi în cazul consumatorilor sau dealer-ilor de droguri. Gaşca de care mi-a amintit este vară primară cu high life-ul bucureştean. Atât cât poate fi numit el high life. La început a fost Robert Sandu, nepotul Federaţiei Române de Fotbal, care şi-a vârât-o în nară, urmat de var’sa Raluca, fata Federaţiei, Walter Zenga, naşul mare al lui FC Naţional, Ion Ion, fiul lui Allianz şi al Băncii “UniCredit Ţiriac” şi Ileana Lazariuc, proprietara unor picioare de două mii şase sute treizeci de milimetri. În afara unor taţi putred de bogaţi, aceşti iluştri pierde-vară sau frengo-mengo mai au în comun enorm de mult timp liber. Într-atât de mult, încât din ce mai rămâne din el, după ce au frecat menta şi au tăiat tone de frunze la câini, de-abia de le mai ajunge să iasă din sevraj, ca să intre într-o nouă stare de transă. Parchetul a prins de veste că Robert, Raluca, Zenga, Ion Ion şi Ileana făceau sau or mai fi făcând parte dintr-o reţea de oameni de zăpadă, cu un crac la Medellín şi cu altul în portul Constanţa. Pe Robert îl aproviziona Ioan Potoroc, fostul consilier al fostului deputat penal PSD Viorel Gheorghiu şi este ginerele lui Bebe Ivanovici. Fostul consilierul lui Potoroc, poreclit Codiţă, a fost subofiţer SRI. Din reţea făceau parte Radu Bolgiu zis Boso, zis Robocop, zis Pisica cu nouă vieţi, temut hoţ de maşini de lux, împuşcat în cap în Spania, Alexandra Dinu fosta lui iubită şi fosta doamnă Adrian Mutu, Alexandru Găină zis Supă, fiul colonelului Constantin Găină de la “Doi ş‘un sfert” decedat la scurtă vreme după ce a fost trecut în rezervă, o nepoată a fraţilor Becali, un fiu vitreg al Deliei Budeanu de la TVR, mezinul lui Erbaşu, sinucis fără urme, fostul redactor şef de la Star şi avocatul Cosmin Corendea, fostul – cum Doamne, iară-mă, să-i zic – fostul băiat de companie al Andreei Marin, fosta fată de mingi a lui Ion Ţiriac, actuala tanti Bănică. Peste toată această lume a nins ani de zile cu fulgi groşi de benzoil-metil-ecgonină şi vara şi iarna, fără ca nimeni să păţească ceva anume. Zăpada a venit, vine şi va veni din Columbia, şi-a nins, îşi ninge şi îşi va ninge mult şi bine fulgii în discotecile “Space” şi “Colors”. Columbia are două instituţii naţionale: cocaina şi pe Gabriel García Márquez.

Ambele au reglat nu o dată, balanţa de plăţi externe a statului sud-american. România îl are pe Ion Ţiriac, cel de-al doilea potentat al republicii, care în urmă cu câţiva ani îi regla jiglerul Andreei Marin, sponsorizându-i fie căţărarea pe Kilimanjaro, fie purcederea în Cuba, în urma căreia a rezultat un documentar prezentat la TVR, din care Fidel Castro ieşea drept un bătrânel de treabă, cu vederi largi, prohab cândva generos şi ambiţii serioase. De unde am plecat şi unde am ajuns? Ah, de la cocaină, de la tanti Coca, singura care îi iubeşte cu disperare pe toţi nefericiţii de mai sus

3 Responses to “Lunga primăvară fierbinte a oamenilor de zăpadă”

  1. Baietel spune:

    E MANATI ai REVOLTIEI e-manati, vorba lu’h NEA NELU,se cam capatui-ra,in TARA in care 80% din po- pullat ie,nu stie la ce se trezeste …maine.Dar hotii si curvele, au lumea lor de vis. ALB.

  2. silviu socol spune:

    Alexandru gaina cultiva marihoana in solarul casei din Izvorani str.M Eminescu comuna ciolpani in atentia dl.procuror Edi Borojog.

  3. petre pedra spune:

    Da ai dreptate am stat de vorba cu un localnic din satul Izvorani un vecin cu al acestui derbedeu Anton Cristea care a descoperit ghivecele cu canabis langa solarul din curtea casei lui Gaina Alexandru din satul Izvorani acesta lundu-l la bataie pe saracul om .In atentia DICOT.

Scrie un comentariu

top