Hai să ne dispreţuim constructiv – ca să nu ne fure ţiganii scutul

Jurnaliştii de la „Komsomolskaya Pravda” ironizează România, din nou. Ei susţin că ne-am implicat de pomană alături de SUA în proiectul scutului antirachetă, pentru că acesta, cu siguranţă, va fi furat de ţigani şi vândut la fier vechi.

„Scutul nu va putea funcţiona în România pentru că va fi furat de ţigani”, conchid ziariştii ruşi. Sarcasmul a plecat, fireşte, de la cele 80 de focoase de rachetă dispărute dintr-un tren care, cel puţin teoretic, trebuia păzit cu străşnicie de jandarmi.

Adevărat, nici ironia, nici sarcasmul nu sunt argumente. Însă, cine ştie, dacă începem să ne dispreţuim constructiv, cel puţin atunci când e cazul, poate că le mai trezim chiar şi ruşilor o brumă de respect.

4 comentarii la „Hai să ne dispreţuim constructiv – ca să nu ne fure ţiganii scutul”

  1. Inainte de a trezi CHIAR SI RUSILOR o bruma de respect…ar fi INFINIT MAI IMPORTANT ca rumanii (cum ii placea, odinioara, lui Ion TIRIAC sa spuna!) sa-si recapete RESPECTUL FATA DE SINE. Din pacate, acest respect fata de sine a cam disparut. Ori, atunci cand nu ai respect de sine, nici pe ceilalti nu-i respecti.

    Remarca ironica a celor de la „Komsomolskaya Pravda” isi are rostul pentru ca, sa fim onesti, ea contine cel putin un sambure de adevar!

    Poate ca ironia si sarcasmul altora ii va face pe rumani sa se trezeasca din betia de indolenta, manelism si impostura in care se complac!

  2. Nu demult,in perioada post-perestroka, si la FRATELE de la RASARIT mai dispareau rachete ,tancuri si alte …maruntisuri.Dar si aici este un dram de adevar, ca daca autoritatile nu pun piciorul in prag (H O T A R I T ) vom avea credibilitate in lume la cote extrem de inalte (sub, nivelul kurului de broasca) HEY , CEL MAI ALLES, se auzii?

  3. Cica mergeau unii cu trenul prin Siberia. Pe seara se opreste trenul. Sta o ora,
    sta 2. La un moment dat intreaba unu:
    -Ce faceti ba, de ce nu plecam?
    -Schimbam
    locomotiva!
    Peste o ora iar:
    -Ce faceti ba, de ce nu plecam?
    -Schimbam
    locomotiva!
    Spre dimineata, acelasi tip, iar:
    -Ce faceti ba, n-ati schimbat inca
    locomotiva?
    -Ba, da !
    -Pai si atunci de ce nu plecam?
    -Am schimbat-o pe votca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.