Oprescu, un doctor mai nebun decât Mengele

Mizeria penetrează întreaga natură şi întreaga societate. E greu ca oamenii să iasă de sub jugul ei –  eforturile sunt uriaşe peste tot. Însă, cu certitudine, Bucureştiul nu va mai fi curăţat în veci.

Consternat, azi am privit oraşul de sus. E sufocat sub munţii de zăpadă negri-cenuşii. Iar atunci când ajungi pe trotuare, chiar din echilibru instabil vezi că peste nămeţii hidoşi se aştern şi straturi de gunoaie şi dejecţii. O degradare extremă.

Acum pot spune că Bucureştiul este cu adevărat al lui Oprescu, unui doctor mai nebun decât Mengele.

3 comentarii la „Oprescu, un doctor mai nebun decât Mengele”

  1. Confucius:E mai bine sa aprinzi o lumanare decat sa blestemi intunericul
    Acuma intrebarea e: tu Bucuresteanule ai o lopata acasa?

  2. Nu stiu de unde sunteti, dar aici nu era vorba de lopata. Era vorba despre despre escavator si plug. Recunosc, asa ceva nu am acasa, asa multi dintre locuitorii orasului nu poseda prin gospodarie.

  3. Am lucrat pe vremuri la Drumuri. Da pe sosele se poate actiona cu pluguri etc dar pe trotuare? printre masini? zone verzi? Noi Romanii ne-am obisnuit sa asteptam ajutor… N-au vent americanii sa ne salveze de comunism… N-a venit armata sa ne curete in fata casei zapada… N-a venit statul sa ne umple hambarele cu roade… N-a venit Mengele sa ne curete aleea…
    Cu tot respectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.