„Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!“

În timpul vizitei electorale la Brăila, Victor Ponta i-a promis unei alegătoare că viitorul lui Adrian Năstase sună bine. „Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!“, i-a strigat o femeie premierului, care a răspuns prompt: „Îl scoatem!“.

Angajamentul lui Ponta – în cunoştinţă de cauză, că doar e doctor în drept –  arată că pentru actualul şi, probabil, viitorul premier actul de justiţie nu reprezintă altceva decât un capriciu al celui mai puternic.

De altfel, nici nu pricep de unde doreşte Ponta să-l scoată pe Năstase. Cel din urmă este mai liber ca niciodată. De pildă, la recentul „Gaudeamus“ cartea lui Năstase, „Exerciții de libertate” (cum altfel), a fost lansată, cu mare fast, chiar în prezenţa lui Ion Iliescu, fost preşedinte al României. În câte ţări care se pretind democratice, un fost premier, catalogat de justiţie drept exponentul uni caz de corupţie la cel mai înalt nivel, se bucură de asemenea onoruri?

„Politica inspiră, în continuare, repulsie şi fascinaţie“, transmitea Adrian Năstase celor cei prezenţi la respectiva lansare. Mie însă îmi mai inspiră şi nedumerire. Chiar mă întreb de ce deţinutul de la Jilava n-a fost prezent la „Gaudeamus“? Bănuiesc însă că l-a oprit strategia de marketing. Trăim doar într-o economie de piaţă, fie ea şi una de cumetrie.

Un comentariu la „„Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!“”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.