search
top

Nume greu din spionajul românesc implicat în Reţeaua Voicu

Senatorul Cătălin Voicu a intervenit în justiţie, în favoarea omului de afaceri Marius Locic, în cazul unui dosar de înşelăciune, privind traficul cu maşini de lux. Printre stenogramelele înregistrărilor telefonice apare şi convorbirea dintre senatorul Voicu şi generalul (r) SIE Adrian Isac (foto), în prezent angajat al lui Marius Locic. Pe 24 septembrie 2007, Isac a înfiinţat societatea comercială Elite Intelligence Consulting, împreună cu generalul (r) SIE Ion Isar.

Firma Elite Intelligence Consulting acordă consultaţii pe probleme speciale şi de siguranţă naţională, trustului de presă “Atac”, care editează cotidienele “Atac” şi “Interesul Public”, patronat de omul de afaceri Marius Locic. Generalul Isac a executat misiuni sub acoperire în Japonia, Liban, Angola, Franţa şi Belgia. În Belgia a activat împreună cu Silvian Ionescu, în intervalul 1987-1989, când Traian Băsescu era şeful Agenţiei Navrom din Anvers. Actualmente Silvian Ionescu este şeful Gărzii de Mediu.

După revoluţie, Isac a fost şeful Diviziunii Contraspionaj Extern, al celei de Neproliferare şi Contrainformaţii şi a celei Generale de Informaţii. Şi-a adus contribuţia esenţială, la eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, împreună cu generalul Nicolae Goia, fost director adjunct al SIE şi membru în celula de criză de la Cotroceni. În prezent, Goia este ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite.

Pentru orice eventualitate, caracatiţa s-a internat în spital

Caracatiţa Cătălin Voicu nu ştie engleză, se teme de Dumnezeu, are copii mici, părinţii distruşi şi sănătatea în pioneze. Când aude de sistemul penitenciar, caracatiţa intră în fibrilaţie, îi creşte brusc tensiunea, pune mâna pe telefon şi sună la 112. Câtă vreme nu i s-a fluturat pierderea libertăţii pe la nas, caracatiţa crăpa de sănătate, dar nu uita să invoce divinitatea, în afacerile ei de trafic de influenţă: “Miercuri, Sfânta Paraschieva vă iubeşte”, îi zicea caracatiţa la telefon Regelui asfaltului. Iar mai apoi, îi spune aceluiaşi interlocutor: “Probabil Dumnezeu ne încearcă să ne unească mai mult şi să identificăm unde-i diavolul şi duşmanul”.

Din păcate, diavolul, adică Binele în sistemul de valori al caracatiţei, n-a ţinut cont de dumnezeul hoţilor şi putregaiurilor societăţii romåneşti. Caracatiţa este pe ultima ei sută de metri, după care va fi pusă la fiert, la rece.

Scrie un comentariu

top