„Al dracu’ dom’ Popescu!”

Cristian Tudor Popescu, despre ultimul dialog al lui Pleşu şi Liiceanu de la TVR: „Încerc să-i ascult pe Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu în emisiunea 50 de minute cu ei înşişi la TVR1. Nu rezist mai mult de un sfert de oră. Atât pot să suport senzaţia acută că viaţa se scurge fâşâind pe lângă mine ca un şarpe de satin”.

Ei bine, după ce am citit rândurile de mai sus mi-am amintit de Jupân Dumitrache din „O noapte furtunoasă” – „Ei, bravos! Aici a adus-o bine. (…)Ei! Acu’ înţeleg eu unde bate vorba lui!”, spunea, satisfăcut, Titircă Inimă-Rea.

Însă, spre deosebire de Jupân Dumitrache, eu am totuşi niscai dubii. Adicătelea, înţeleg, dar nu întrutotul.

Oare ce legătură este între CTP, viaţa care se scurge pe lângă el – ca şi pe lângă noi toţi, dealtfel – precum un „şarpe de satin” şi dialogul celor doi?

Să fie vorba doar despre un efect stilistic aruncat la plesneală, pe care fiecare e liber să-l interpreteze cum crede de cuviinţă? Cum n-am un răspuns, îl parafrazez din nou pe Nenea Iancu şi zic: „Al dracu’ dom’ Popescu!”.

5 comentarii la „„Al dracu’ dom’ Popescu!””

 1. si peste putin timp o sa-i vedem pe toti trei pupat piata Independentei

 2. nimci nu ne carctrizeaza mai bine decat sfanta ipocrizie, nu e asa domnule Popiescu stie tot?

 3. …stramb si am judeca drept…am putea spune ca cei doi si-au propus sa monopolizeze spatiul public al desteptilor/cititilor/deontologilor de sambata seara!

  Nu zic, nu se compara cu Vanghelie sau Becali, ei fac parte din alta lume…Dar totusi! Mai sunt oameni culti in tara asta! Cultura/moralitatea/spiritul civic incep si se termina cu fiinta tricefala „PataPleLiiceanu”???

  Putina decenta domnilor…Nu de alta, dar ati inceput sa va faceti de ras!
  De rasu’-plansu’ as spune!
  Parol!
  🙂

 4. dIAlogul dintre cei doi trebuie plasat in zona atemporalului si ca indiciu de suportabilitate emisiunea trebuie ascultata ,si mai putin privita!Genialitatea nu detine de multe ori normalitate in asertiunea cotidiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.