„O problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari”. Dar pentru români ce dracu o fi?

Vicepremierul maghiar susţine că proiectul de reorganizare administrativă a României reprezintă o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc. „Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite”, grăit-a numărul doi în guvernul de la Budapesta.

Nu discut acum despre amestecul grosolan de azi şi de ieri al autorităţilor de la Budapesta în politica internă a Românie, este un subiect deja bătătorit. Spun doar că dacă pentru etnicii maghiari din România este „o problemă de viaţă şi de moarte”, atunci pentru români ce dracu poate să însemne pierderea unor teritorii din centrul ţării?

Pe de altă parte, pot înţelege aberaţiile vicepremierului care speră să desprindă un teritoriu românesc pe care, ulterior, să-l controleze Ungaria, că doar ăsta-i obiectivul Budapestei de aproape 100 de ani încoace. Însă declaraţii precum cele ale vicepremierului nu mai prind nici în Ungaria.

Afirmaţiile care denaturează adevărul cu premeditare în acest caz nu sunt o chestiune de fantezie, ci doar de caracter. Uneori nepermis de belicos şi respins de oamenii normali la cap.

Zsolt Semjen este unul dintre politicienii care nu ies din birou, dar cred că ştiu totul despre „Ţinutul Secuiesc”. Un nume pe care-l flutură iresponsabil, neţinând seama de eventuale consecinţe dramatice pe care le pot genera acţiunile iresponsabile ale unor naţionalişti maghiari din România.

Un comentariu la „„O problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari”. Dar pentru români ce dracu o fi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.