Adrian Severin a făcut pe „lobbyistul” în PE şi este anchetat pentru corupţie

Anchetă a Parlamentului European împotriva a trei europarlamentari acuzaţi de corupţie de „The Sunday Times”, printre care şi Adrian Severin. Ceilalţi sunt sunt conservatorul austriac Ernst Strasser, care şi-a dat deja demisia la cerea formaţiunii care l-a propulsat în PE, şi Zoran Thaler, sloven, fost ministru  de externe.

Reporterii publicaţiei britanice au pretins că sunt lobbyişti şi le-au propus unor eurodeputaţi suma de 100. 000 de euro în schimbul unui amendament. Ei susţineau că reprezintă un  grup de bănci care intenţiona să  influenţeze o lege a Comisiei Europene care să nu scurteze de la o lună la doar o săptămână perioada în care unui cetăţean i se poate restitui un depozit bancar.

Înregistrarea discuţiei dintre jurnaliştii care pretindeau că sunt  lobbyişti şi Adrian Severin (fragmente)

Reporter: Puteţi să ne ajutaţi cu un amendament?

Adrian Severin: Da, da, ok. Voi vedea ce pot face. Aş putea să introduc un amendament. Aş putea să rog un coleg.

O a doua discuţie. Severin suţine că totul e în regulă

Reporter.: Spuneţi-mi ce s-a întâmplat până acum. Aţi reuşit să aranjaţi cu amendamentul?

A.S.: Deci a fost un amendament pus de cineva de la PE. Cred că aşa e mai bine, să lucrăm prin intermediari.

R.: Cine a propus amendamentul?

A.S.: E Bodu, Sebastian Bodu. E român.

R.: Da, îmi sună cunoscut numele.

A.S.: Ca să vă răspund dacă a fost uşor sau nu… Prima dată, am mers în grupuri diferite, pentru a vedea dacă pot găsi pe cineva. Am încercat la mai multă lume şi m-au refuzat. Aşa că i-am explicat lui Bodu care e treaba. Până la urmă, a înţeles şi i-a plăcut şi lui ideea. El a crezut că e un lucru corect, nu l-a făcut doar fiindcă l-am rugat eu.

R.: Bodu a înţeles că făceaţi acest lucru din partea unui client?

A.S.: Nu, nu i-am spus nimic.

Europarlamentarul este întrebat câţi bani pretinde  pentru aranjamnet

R.: Când oamenii ne cer bani, ne cer pentru o zi.

A.S.: Da, da.

R.: Ştiţi că dumneavoastră aveţi jumătăţi de zi…

A.S.: Da, da. Nu ştiu exact câte zile sunt, cred că sunt vreo două-trei zile. E ok, credeţi?

R.: Da. Asta ar însemna, să zicem, 12.000 de euro, pentru trei zile.

A.S.: Da, da, e ok.

Severin a declarat „Nu am făcut nimic care să fie, să spunem, ilegal sau împotriva oricărui comportament normal de aici. Atât Strasser, cât şi Thaler au spus că ştiau de luni de zile că această companie era o înscenare, însă au continuat discuțiile pentru a afla identitatea acestora”.

În mare, cam asta-i  povestea, iar demisa fără pre multe vorbe a lui Ernst Strasser – care, culmea, ar fi ştiut despre înscenare, după cum zice acum Severin – mă scuteşte de orice comentariu.

Informaţie de ultimă oră: şi europarlamentarul sloven Zoran Thaler a demisionat din Parlamentul European, în urma scandalului generat de informaţiile publicate în „The Sunday Times”.

Aşa că: nasol moment, misto colivă.

6 comentarii la „Adrian Severin a făcut pe „lobbyistul” în PE şi este anchetat pentru corupţie”

 1. …Adrian SEVERIN (zis si „Bursucul”) este un cabotin jalnic, alunecos, extrem de ipocrit, fara limite in lacomie si fara pic de onoare…e stiut inca de pe vremea guvernarii de pomina 1996-2000 (CDR+USD+UDMR) cand s-a zbatut ca un leu-paraleu pentru functia de Ministru de Externe. De atunci, „Bursucul” o tine tot intr-o functie politica, una mai banoasa si mai aproape de eventuale oportunitati de lobby ca aceasta.

  In ce priveste verticalitatea/onoarea acestui jalnic „Bursuc”, declaratia lui ma scuteste de orice comentarii.

 2. mai putin severin. afara se stie regula jocului: te-a prins, iesi din joc. serverin o tine puia-gaia ca el este nevinovat si asteapta rezultatul anchetei parlamentului europei. gata, domnnu severin, the game is over! iesi cu demnitate inainte sa primesti un sut in dos.

 3. ???
  Ce vreti dvs???
  Demnitate de la un jalnic de teapa lui SEVERIN???
  Cred ca nu stiti cu cine aveti de-a face!!!
  Cititi primul comentariu, omul are perfecta dreptate!

 4. „Chiar cu riscul de a nu mă crede, îmi fac datoria faţă de domniile voastre şi vă informez pe această cale că Adrian Severin este un mare gagicar, deşi pare un pămpălău notoriu. Pe vremuri era grăsan, dar a făcut mari eforturi să slăbească, alt prilej de a scoate bani din buzunar pe şedinţe de împachetări, liposucţii, liftări faciale uşoare, botox-uri, fitness-uri, saune şi drumeţii în natura elveţiană sau italiană. Cu femeile e galant şi-i place să le facă daruri. A avut o idilă lunguţă cu Ramona F., fostă corespondentă a TVR la Bruxelles şi Paris. Ramona se cam cherchelea şi odată a cam luat-o gura pe dinainte de faţă cu o delegaţie de ziarişti români la Curtea de Justiţie a UE din Luxembourg şi s-a lăudat cu o pereche de pantofi de firmă, pe care îi remarcase o colegă din presă. „Vrei să ştii de unde i-am cumpărat? Întreabă-l pe Adrian, hă, hă, hă.“ „Care Adrian?“ „Severin, făi, hă, hă, hăăă.“ Una peste alta, împachetările în ciocolată sau ambalările de pantofi Dior costă, aşa că omu’ mai dă o consultaţie, mai face un lobby, mai saltă o necontabilizată.”

 5. Ser verrein the gammes ist over for you! Dar ,oricum sa nutzii ca m day, demisia!Doar ,pt. atatica, mizilic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.