Auzul lui Cristoiu, acordat doar pe lungimea de undă a Kremlinului sau aș crede în coincidenţe, dar e prea multă potriveală

Zapez pe net și văd că Ion Cristoiu lansează în continuare fonfleuri cu aspirații.

De pildă, într-un recent podcast, intitulat: Să ni se arate unde e propaganda rusească în presa de la noi!, Cristoiu spune, în contextul războiului din Ucraina, că n-a auzit știri false provenite de la ruși și difuzate de mass-media din România. În opinia Titanului din Găgești, toate știrile false provin doar de la ucrainieni, care, zice el, ar avea surse de doi lei. Eu nu văd știri false de la ruși, clamează Cristoiu, mulțumit de sine, deși, paradoxal, tot el menționase că războiul din Ucraina produce dezinformare din ambele părți.

De când rușii au invadat Ucraina, atât presa internațională, cât și a noastră denunță dezinformările crase venite de la Moscova pe toate canalele, ca și propaganda rusă. Propagandă care urmărește însămânțarea în conștiința altora a unor adevăruri agreate de Kremlin. Adicătelea, un fel de îndoctrinare prin fake news pe scară largă. Cristoiu aude însă doar știrile false care provin de la ucrainieni, ignorând asurzitoarea propagandă rusă. Pentru el, respectiva propagandă nu există nici la noi, nici în alta parte, iar eu comentez pe scurt: ridicol.

În rest, da, opiniile purtătorului de adevăr Ion Cristoiu, supărat bubă în continuare pe SUA, NATO, UE, dar mai ales pe Volodimir Zelenski fiindcă își apără țara de agresiunea rusă, sunt aproape identice cu narativele Moscovei, difuzate de purtătorii de adevăr ai lui Putin. Firește că-i vorba doar despre o coincidență pentru că, așa cum se știe, chiar acesta-i cuvântul pe care îl folosim atunci când nu putem distinge sforile, pârghiile, scripeții.

Citește și:

Un comentariu la „Auzul lui Cristoiu, acordat doar pe lungimea de undă a Kremlinului sau aș crede în coincidenţe, dar e prea multă potriveală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.