Băsecu faţă cu „Provocarea” sau blestemul inaintaşilor VEZI FILM

Decembrie 2004/ Traian Băsescu la confruntarea cu Adrian Năstase pentru fotoliul de la Cotroceni.

Băsescu: „Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti? Între Adrian Năstase şi Băsescu. În 15 ani n-a apărut unul, să vină din lumea asta, să nu fi fost târât de năravurile comunismului, să nu fi fost afectat de nimic. Ce blestem o fi?“.

A fost un moment psihologic în care Băsescu a câştigat puncte importante. De altfel, avea dreptate. Spusele sale erau un fel de autocritică, să-i zicem constructiva, asemănătoare celor din şedinţele de partid de dinainte de 1989, iar algătorii au perceput exact mesajul său.

La şase ani distanţă, Băsescu se comportă însă tot precum un comunist.

Acum se află în faza în care vede provocări peste tot. În consecinţă, foloseşte din ce în ce mai des cuvântul provocare. Ultima dată, ieri, în localitatea suceveană Domneşti, când, ca şi în alte daţi, a spus că ziariştii îl provoacă.

Şi Gheorghiu-Dej, şi Ceauşescu, şi mulţi alţi lideri importanţi ai PCR ziceau: „Provocare!” atunci  când n-aveau argumente. Însă ce doreau ei să comunice cu adevărat n-au aflat încă nici istoricii.

Cum nici Traian Băsescu n-o să ne zică prea curând de ce foloseşte „provocare” atât de des, fac pariu, trag  o concluzie: „În 20 de ani n-a apărut unul, să vină din lumea asta, să nu fi fost târât de năravurile comunismului, să nu fi fost afectat de nimic. Ce blestem o fi?“.

Un comentariu la „Băsecu faţă cu „Provocarea” sau blestemul inaintaşilor VEZI FILM”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.