search
top

Enoriaşii, Ion Cristoiu, „Sfântă tinereţe legionară” şi „jurnaliştii – pompieri”

Nu s-a căscat o gaură în cer după ce măicuţele de la Mănăstirea Petru Vodă i-au cântat stareţului Justin Pârvu, de ziua sa, şi anul acesta, şi-n anii trecuţi, „Sfântă tinereţe legionară”. Însă, credeam eu, Biserica ne va oferi oarece explicaţii, mai ales că-i vorba despre o chestiune cel puţin sensibilă.

Biserica a tăcut mâlc, însă a reacţionat Ion Cristoiu într-un articol intitulat „Imbecilitatea jurnalistului-pompier”.

„Măicuţele  – scria Ion Cristoiu –  s-au gîndit să-i facă bătrînului bolnav un cadou: În chilia spital de la mănăstire i-au cîntat, printre altele, şi «Sfîntă tinereţe legionară». (…)Orice om normal din ţara asta, altfel spus, orice om care nu e de tablă şi, în consecinţă, e înzestrat cu suflet şi înţelegere a vieţii, şi-a dat seama că momentul de la mănăstirea Petru Vodă e unul strict omenesc. Ştiind ce-a fost în tinereţe stareţul Justin Pârvu şi, mai ales, pentru ce a făcut 17 ani de puşcărie, ele au introdus între cîntecele pe post de cadou aniversar şi surpriza numită: «Sfîntă tinereţe legionară!»”.

Ieşirea lui Ion Cristoiu – pentru care eu, sincer, am o mare simpatie – mi-a amintit de un alt episod, legat tot de un aşteptat răspuns al Bisericii. Cu riscul de a mă repeta, am să povestesc pe scurt.

În urmă cu câţiva ani, dezvăluiam în „Gardianul” faptul că mai multe secvenţe dintr-un film porno în care evoluau adepte MISA au fost filmate în două lăcaşuri de cult din Constanţa – unul ortodox, celălalt catolic. Atunci, aşteptam o luare de poziţie a Bisericii. Dar n-a venit nici dintr-o parte, nici din cealaltă. Ulterior, într-o discuţie cu părintele Alexandru Stan, legată tot de secta lui Bivolaru, l-am întrebat pe distinsul teolog de ce n-a reacţionat Biserica în urma episodului de la Constanţa.

Ba a reacţionat, mi-a răspuns părintele. A reacţionat prin enoriaşii săi – dând drept exemplu articolele mele legate de MISA. Astfel, am constatat că părintele Alexandru Stan nu-i doar un mare teolog, ci şi un diplomat înnăscut.

Acum, Ion Cristoiu i-a catalogat drept  imbecili pe „jurnaliştii-pompieri”, care au văzut un pericol în faptul că într-o mănăstire a BOR se cântă „Sfântă tinereţe legionară”. Însă se pune şi o întrebare de 100 de puncte, dacă nu de 1.000.

Biserica o fi reacţionat din nou tot prin enoriaşii ei?  VEZI SI AICI

4 Responses to “Enoriaşii, Ion Cristoiu, „Sfântă tinereţe legionară” şi „jurnaliştii – pompieri””

 1. I C , G C şi Spitalul 9 spune:

  I C arată cu orice preţ că este un mare Gica Contra, dar l-a luat apa fară să ştie, iar în curînd dileala va fi maximă. Nu cred că e departe momentul în care o să să îl vedem în curtea Spitalului 9 cîntând Sfîntă tinereţe legionară cu o pălărie de muşchetar pe scăfârlie.

 2. Pentru "I C , G C şi Spitalul 9" spune:

  Cristoiu nu este nebun.El este doar liber-schimbist. Te inseli, niciodata nu o sa il asculti cintind in curte la 9. Dar, in cazul in care in societate s-ar remarca cine stie ce curent legionar, il vei vedea pe toate posturile, criticind miscarea legionara de azi si crimele ei de ieri.

 3. Ba e stalinist, spune:

  ba e comunist, ba e legionar. astept momentul in care o sa ne spuna ca e balerina cu studii la Leningrad.

 4. Baietel:eee scursuri,i.c monsteru de Gagesti spune:

  De care admiratie faci taluta vorbire Don Emilio in cazul imundului pithyc?Metaforic desigur!

Scrie un comentariu

top