Ilie Năstase. De la numărul unu mondial la: „Vrei să-ţi sparg faţa?! Du-te-n morţii mă-tii!” VEZI FILM

În 1972 şi 1973 Ilie Năstase a fost numărul unu în tenisul mondial. O lume întreagă îl aclama.

37 de ani mai târziu acelaşi Ilie Năstase, un simbol al României contemporane, şi nu avem prea multe, înjură birjăreşte o ziaristă pe o stradă din Timişoara.

Nu ştiu ce dracu’ se petrece cu noi, dar prea des auzim: „Vrei să-ţi sparg faţa?! (…) Du-te-n morţii mă-tii!” din partea unor persoane care se bucură de tot respectul nostru.

Adevărat, Ilie Năstase a fost un luptător, nu floarea florilor.

Însă una este ca, în tensiunea meciului, să înjuri arbitrii ori să agresezi verbal adversarul, din motive tactice,  dar şi pentru deliciul presei de la acea vreme, care l-a numit „Nasty” (Rău), şi alta e să adresezi, absolut gratuit, invective unei femei, fie ea chiar şi o ziaristă fără prea multă experienţă. Când faci aşa ceva, celebritatea nu scuză, ci, dimpotrivă, acuză.

3 comentarii la „Ilie Năstase. De la numărul unu mondial la: „Vrei să-ţi sparg faţa?! Du-te-n morţii mă-tii!” VEZI FILM”

  1. pana la urma, e mai tare modelu’ ca poporu’ ori poporu’ ca modelu’?

  2. @intrebare@doru barbu

    Pe cine intereseaza acest (eventual) clasament? „…e mai tare modelu’ ca poporu’ ori poporu’ ca modelu'”? Ce inseamna „a fi mai tare”? Ca nu mi-e clar…
    Printe cele n! probleme (cu n care tinde la infinit) romanii au una care, dupa parerea mea, e in fruntea clasamentului: habar nu au sa-si defineasca termenii pe care ii folosesc (prea) des. Nestiind sa-i defineasca, haosul e la el acasa! Si pe langa haos, iata, si marlania, prostul gust, agresivitatea totala, ineficienta (mai ales economica), etc…
    Sa continui?
    Nu cred ca are sens…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.