Nurii duduii Macarencu «sacralizează» locul de naştere al lui Zeus

M-am liniştit. Tranşa a V-a de la FMI ajunge azi în România. Conform lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Isărescu, „va creşte încrederea investitorilor străini în economia românească, în certitudinea că România nu va intra în încetare de plăţi”.

Aşa că îmi mut atenţia în altă parte:  fotografiile Nicoletei Macarencu din Playboy. Să spun drept, imaginile nu m-au rupt. Fotografia cu eşarfa roşie este la limita kitsch-ului, iar cea cu popul juma’ dezgolit este de-a dreptul vulgară. Însă, până la urmă, asta-i problema ediţiei române a Playboy.

Pe mine m-a frapat altceva. Textul de sub fotografiile duduii Nicoleta, apărut pe site-ul Ligii Sexy: „Întotdeauna, Patria. Pământul pârjolit de la Basarabi, locul natal al preşedintelui nostru, a constituit decorul ideal pentru o fostă Miss Bikini surprinsă în compania unui Ferrari, evident roşu. Fata e blondă, cum îi place Lui!”

Textul asta  – ironic ori nu, fiecare îl ia cum doreşte – îmi aminteşte de o poezie pe care eram obligat s-o învăţ la şcoală. A lui Dan Deşliu ori George Lesnea? Uite că nu mai ştiu exact, dar n-are importantă. Unul dintre poeţii proletcultişti, în orice caz. Începea cam aşa : „Partidul e-n toate cele ce sunt, şi-n cele ce mâine vor râde la soare/ E-n holda întreagă şi-n bobul mărunt/ E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt/ E-n viaţa ce veşnic nu moare”.

De câte ori mi se cerea să o recit cu intonaţie, mă pufnea râsul şi eram pedepsit de profesoară de română.

Lucrurile s-au mai schimbat însă. Pe El, pe Zeus, cel care, deocamdată, reprezintă partidu’, îl regăsim acum nu doar în banala „viaţă ce veşnic nu moare”, care mă făcea pe mine să râd cu lacrimi atunci când eram şcolar, ci chiar între în nurii plini de praf calcaros ai divei  Macarencu.

E un progres, trebuie să recunoaşteţi.

2 comentarii la „Nurii duduii Macarencu «sacralizează» locul de naştere al lui Zeus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.