Până ce Băsescu, Antonescu şi Ponta nu vor striga: „Operaţia a reuşit, pacientul e mort!”, nu se vor lăsa

Incredibil! Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt fericiţi. Toţi trei jubilează. În faţa ochilor nu văd decât partea plină a paharului. S-au îmbătat cu apă rece, dar se tem să revină la realitate. Să recunoască faptul că, de fapt, referendumul i-a făcut KO.

În timp ce liderii noştri suspendaţi, interimari ori numiţi, sunt la pământ, Românica-i praf şi pulbere. Dar  – atenţie! – nu asta-i partea cea mai rea, ci faptul că ţara s-a împărţit în două. Între oameni s-a căscat o prăpastie aproape de netrecut cu consecinţe greu de anticipat. Doar maghiarii au de câştigat din toată tărăşenia asta. Fireşte, mă refer la cei care visează  regionalizarea şi, ulterior, secesiunea.

Însă, după ce se vor trezi din beţia victoriei pe care cred că au obţinut-o, sus numiţii – deloc preocupţi de prăpastia căscată între cetăţenii români – vor profera din nou invective. Asta ca să nu ne îndoim cumva de faptul că frustrările îi leagă într-un ultim refugiu al incompetenţei crase.

Căzuţi de multă vreme în propria lor adoraţie, Băsescu, Ponta şi Antonescu încă mai cred că sunt şi o rasă aparte. Şi, vă jur, până ce nu vor striga triumfător,  ca să se audă până la Bruxelles: „Operaţia a reuşit, pacientul e mort!”, nu se vor lăsa.

4 comentarii la „Până ce Băsescu, Antonescu şi Ponta nu vor striga: „Operaţia a reuşit, pacientul e mort!”, nu se vor lăsa”

 1. Nu cred ca trebuia invocat si numele Presedintelui in acest articol ,care de fapt nu spune mai nimic,..
  Laconic !

 2. Exista sanse serioase, in contextul actual (intern, romanesc si extern, european) ca Romania sa dispara din UE in maxim 5 ani alaturi de numeroase si dureroase picioare in cur!

  Sper sa ma insel…insa datele actuale imi cam spulbera din indoieli.

  Ramane de vazut…

  Scuzati-mi cinismul, stiu ca nu e cazul, dar sunt pregatit sa pariez, pe 1 EURO, ca Romania va deveni prima tara care paraseste UE! Si asta, in maxim 5 ani!

  „Formele fara fond” nu prea au cautare in UE!
  Parerea mea…

 3. George Călinescu “…numai cine luptă poate fi învingător. „
  Trimite fax, e-mail sau puteţi cere la : Sediul Curţii Constituţionale este în Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr.2, sector 5, cod postal 050725. FAX: (40-21) 312.34.84; E-mail: ccr@ccr.ro,
  VALIDAREA REFERENDUMULUI, prin respectarea votului a celor 8.297.135 de cetăţeni români, voturi valabil exprimate, întrucât s-a întrunit numărul de 50% + 1 din numarul cetăţenilor cu drept de vot , care conform :
  – Institutului de Statistică al României cetăţeni cu drept de vot sunt de 16.527.971, la care se adaugă procentul de 18,3% minori.
  – Situaţiei Biroului Electoral Central din 09.07.2012, numărul cetăţenilor cu acte de identitate valabile, care le va permite votarea, este de 15.714. 403.

  În concluzie, dacă ne raportăm la evidenţa Institutului de Statistică au votat 8.297.135, iar numărul 50%+1 din ce cetăţenii cu drept de vot este de 8.263.985, s-a votat cu 33.150 mai mult, astfel s-a depăşit pragul şi REFERENDUMUL ESTE VALID.
  Dacă, ne raportăm la situaţia Biroului Electoral Central, 50%+1 din ce cetăţenii cu drept de vot şi acte de identitate valabile este de 7.857.201, rezultă că, au votat cu 439.934 mai mult şi REFERENDUMUL ESTE VALID.

 4. Daca aveai curiozitatea sa te uiti la tv ori citeai stirile, vedeai ca insusi marele plagiator Ponta n-a recunoscut recensamantul din 2011, pe care il considera o catastrofa, dar il invoca acum. Ca sa ma ridic si eu la inaltimea mentorului vostru Lenin, va sugerez: mai cititi, mai cititi, mai cititi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.