Petre Daea vrea să-i dea ţării un picior. Eu aş zice că mai bine nu

În ţara lui poate dă Dumnezeu şi plouă, Petre Daea, ministrul Agriculturii, e gata să-i ofere patriei şi un picior. Un picior de sprijin, după cum afirmă Daea.

…Dacă țara îmi cere un picior și consideră că este necesar să se sprijine în ea, eu îl dau…, susţinea deunăzi ministrul Agriculturii într-un podcast publicitar Evz, plăzmuit de Ionuţ Cristache. Cred că a vrut să spună: …să se sprijine ea, dar să nu căutăm chichiţe, pentru că Daea ne asigura cu ceva vreme în urmă: Eu ştiu ce vorbesc şi niciodată nu scot un cuvânt din gură fără ca el să fie legat de o realitate ca atare.

Da, cuvinte umflate în discuţia cu Cristache, scoase la defilare. Însă mă gândeam totuşi că ţărişoara poate sta ceva mai sigur pe umerii multora dintre noi, decât pe un picior al lui Daea. Mai bănuiesc – nici chiar fascinanta noastă patrie nu va dori neam să se bazeze pe vreunul dintre picioarele ministrului pentru că, e de notorietate, ambele îi sunt adânc înfipte în nori.

Aiurărilor rostite de Daea de-a lungul vremii au eclipsat-o până şi pe Viorica Dăncilă, dar lui i-au împovărat atât de mult umerii încât, uneori, îi cam tremură picioarele. Bine ar fi să le ţină la purtător. Chiar are nevoie de ambele membre inferioare. Îi vor susţine în continuare vizitele de lucru la ogoarele pe care, tot zice, ar vrea să le irige de cinci mandate încoace de ministru al Agriculturii.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Petre Daea vrea să-i dea ţării un picior. Eu aş zice că mai bine nu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.