Vasile Bănescu faţă cu pâcla conspiraționismului insomniac din partidul lui George Simion

Vehementă voce a bisericii împotriva acţiunilor partidului condus de George Simion. Cel din urmă, care continuă să creadă că politica este doar agresivitatea luată ca inteligenţă, a fost blamat de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru populismul îmbrăcat tricolor.

Pe scurt, Bănescu a reacţionat pe pagina sa de Facebook după mitingul AUR de ieri, desfăşurat la Ministerul Sănătății, unde fanii lui Simion s-au adunat să protesteze față de obligativitatea vaccinării, în pofida faptului că, de fapt, niciodată n-a fost vorba despre aşa ceva.

După cum se vede, singurul mod în care purtătorul de cuvânt al Patriarhiei priveşte spre Simion şi cei care-l susţin, chiar dacă nu-i numeşte de-a dreptul, este – în jos. Altfel Bănescu nu scria: O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața,

în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac,

în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare,

o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist.

În rest, apropo de conspiraționismul insomniac denunţat de Bănescu, cam toţi cei de la vârful AUR duc lipsă de inspiraţie, aşa că apelează la închipuite conspiraţii fiindcă n-au încotro.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Vasile Bănescu faţă cu pâcla conspiraționismului insomniac din partidul lui George Simion”

  1. Vasile Bănescu reiterează importanța sobrietății, blândeții, realității și demofilia creștinismului ce au fost încețoșate în pofida acțiunilor lui Simion și adepților săi. Îndemnați să ne amplificam cugetarea și să judecăm cu discernământ și înțelepciune, să nu ne lăsăm amăgiți de intrigile pline de întuneric și manipularea puterilor mai puțin intenționate și uneori susținătoare de vreun interes particular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.