Victor Ponta este furios că agenţii de influenţă din Germania «nu servesc patria»

Deunăzi, Victor Ponta a făcut o declaraţie surprinzătoare, care i-a lăsat pe mulţi fără grai. Premierul a afirmat, foarte limpede, că oameni din Germania ai fostei Securităţi comuniste, preluaţi acum de serviciile secrete actuale (nu poate fi vorba decât despre SIE), sunt ostili guvernării USL.

„În Germania, fosta securitate a lui Ceauşescu, şi după aceea preluată, a avut şi are în continuare cei mai buni oameni în presă. Sunt nişte domni acolo, care, dacă vă uitaţi în ultimii 20 de ani, scriu despre România şi scriu numai cum trebuie despre România. Din ciclul «servim ţara». Că îi cheamă Schwarz, dar vorbesc româneşte ca mine şi ca dumneavoastră, şi «schwarz» (negru, în lb. germană) – n.r) sunt doar la suflet” – a susţinut premierul Ponta, vineri, la Antena 3.

Conform premierului, iată, fără dubii, avem agenţi de influenţă în presa germană. Cel puţin teoretic, el deţine informaţiile de la SIE ori de la oameni din cadrul acestui serviciu secret. Însă în momentul în care le-a făcut publice, a dat în vileag secrete legate de siguranţa naţională. Prima ipoteză: motivul pentru care Ponta loveşte acum SIE este unul politic – în opinia sa, serviciul ar fi rămas în slujba lui Băsescu.

Declaraţia premierului, bazată pe informaţii reale ori nu, arată că războiul l-a orbit, însă are o mare greutate, iar consecinţele sunt greu de anticipat. S-ar putea ca aceste „vorbe grele”, încă nedovedite, să-l coste scump pe Victor Ponta.

O altă ipoteză. Nu este exclus însă ca şeful guvernului să fi fost sfătuit de către isteţii săi consilieri să-i dojenească public pe agenţii noştri de influenţă din presa germană – deconspirându-i, de fapt. Şi asta pentru că toată operaţiunea a fost pusă la cale de către un serviciu secret străin, pentru care intoxicarea nu-i o taină. Aşa că, pe diverse căi de comunicare, la Victor Ponta ajung informaţii (şi dovezi de rigoare) care relevă, de pildă, că în Germania, agenţii noştri de influenţă din presă nu agreează guvernul său. Mai rău chiar, aceştia l-ar servi în continuare pe un Băsescu suspendat, dezinformând în legătură cu evenimentele petrecute în ţară înainte şi după referendum. Numai că, în momentul în care Ponta a vorbit, pe un post TV, despre „domnii Schwarz”, catalogându-i drept negri în cerul gurii, serviciul secret care a pus la cale toată operaţiunea poate considera că a punctat esenţial. Nişte agenţi de influenţă – reali ori doar presupuşi – dintr-o tabără adversă pot fi scoşi pe tuşă printr-un joc informativ abil coordonat. Culmea ironiei, au fost deconspiraţi chiar de către premierul unei ţări pe care o servesc în diferite momente, convins că, astfel, loveşte în adversarul său, Traian Băsescu. Este doar o ipoteză, după cum am spus.

Indiferent ce se ascunde în spatele poveştii urâte cu agenţii din Germania, jenantă pentru România, văd că, cel puţin deocamdată, se încearcă muşamalizarea acesteia. Şi dintr-o parte, şi din alta s-a pus batista pe ţambal.

2 comentarii la „Victor Ponta este furios că agenţii de influenţă din Germania «nu servesc patria»”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.