Politică de confidențialitate

Cine suntem

„Insolent” este denumirea acestui blog personal, cu sediu in Bucuresti, denumit în continuare și „noi”.

În sensul legislației cu privire la protecția datelor cu caracter personal, Insolent este operator atunci când colectează și prelucrează datele dvs. cu caracter personal.

Insolent dedică toate resursele și eforturile necesare pentru ca prelucrarea datelor dvs. să fie în concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

Politica de confidențialitate

Prezenta notă de informare, denumită „Politica de confidențialitate” sau „Politica prelucrarii datelor cu caracter personal” are rolul de a vă aduce la cunoștiință modul în care colectăm și prelucrăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin rețelele de socializare.

Insolent își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, în urma modificării modului în care prelucrăm datele cu caracter personal sau ca urmare a cerințelor legale.

În urma unei astfel de modificări se va afișa, pe site-ul nostru, versiunea modificată a Politicii de confidențialitate.

Vizitatorul site-ului are responsabilitatea de a verifica periodic această pagină pentru a se informa în legatură cu Politica de confidențialitate actualizată.

Această politică privind prelucrarea datelor cu caracter personal se aplică tuturor celor care vizitează site-ul insolent.ro.

Utilizarea site-ului reprezintă acordul vizitatorului în privința Politicii de confidențialitate.

Cum colectăm informațiile

Pentru o mai bună funcționare a site-ului, dar și pentru îmbunătățirea experienței dvs. pe site colectăm câteva date personale.

Datele furnizate prin formularele de contact

Colectăm datele personale furnizate prin completarea formularelor de contact de pe site-ul nostru, corespondentă prin email, discuții telefonice, corespondență poștală sau alte modalități.

Informațiile pe care colectăm pot include numele, adresă de e-mail, numărul de telefon, adresă de domiciliu și alte date personale.

Datele colectate folosind servicii de analiză

Pentru a înțelege modul în care vizitatorii folosesc site-ul nostru și pentru a putea optimiza resursele web utilizăm servicii de analiză a traficului de pe site, precum Google Analytics, Facebook Pixel și Pinterest Tag.

Nu prelucrăm date cu caracter pe scară largă, ci doar colectăm informații anonime pentru statistici generale interne:

– Informații despre dispozitivul de pe care ați accesat site-ul nostru, Adresa Internet Protocol (IP), tipul de dispozitiv folosit, sistemul de operare, versiunea de browser folosita, fusul orar, limba sistemului de operare și alte informații despre dispozitiv.

– Informații despre vizita dumneavoastră pe site, paginile web vizitate, secvență de clicuri realizată pe site, cât și în afara lui, data si ora, informațiile pe care le-ați vizualizat sau căutat, timpul mediu petrecut pe anumite pagini, informații privind interacțiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clik-urile și trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagină, precum și alte datele despre comportamentul vizitatorilor site-ului.

Politică de confidențialitate a serviciilor Google este disponibilă aici.

Politică de confidențialitate a serviciilor Facebook este disponibilă aici.

Politică de confidențialitate a serviciilor Pinterest este disponibilă aici.

Datele colectate de pe rețelele de socializare

În urma interacțiunii cu conturile noastre de pe rețelele de socializare, putem vedea informațiile făcute publice despre cei care au apreciat, distribuit, lăsat comentarii sau recenzii pentru produsele și serviciile noastre noastre.

Nu solicităm, colectă sau prelucrăm date cu caracter personal sensibile, precum originea rasială, originea etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă, viața sexuală sau informații medicale.

Cum folosim datele cu caracter personal

Putem prelucra datele cu caracter personal în următoarele cazuri:

– trebuie să respectăm o obligație legală, de exemplu să încheiem un contract cu dumneavoastră pentru prestarea de servicii și/sau vânzarea de bunuri, precum și alte obligații contabile, financiare sau juridice apărute în desfălurarea activității societății noastre;

– în scopuri comerciale, pentru a vinde bunuri și servicii și pentru a optimiza oferta de produse și servicii;

– în scopuri de publicitate și marketing, pentru a intra în legatura cu potențiali clienți, pentru a prezenta produse și servicii, pentru a trimite oferte de pret;

– în scopuri statistice și de analiza, pentru a îmbunatăți interacțiunea cu clienții noștri, în vederea măsurării rezultatelor campaniilor de promovare;

– în scopuri de natura tehnică sau operațională, pentru a îmbunătăți site-ul nostru, inclusiv funcționalitatea și adminsitrarea acestuia;

– în scopuri de securitate, pentru detectarea și prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securității IT și a rețelelor;

– atunci când este necesar pentru interesele legitime ale noastre sau ale dumneavoastră.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Ai dreptul de acces, dreptul de intervenție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a fi uitat și dreptul de a te adresa justiției. Totodată, ai dreptul să te opui prelucrării datelor personale care te privesc și dreptul să ne soliciți ștergerea lor din baza noastră de date, excepție făcând datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Cât timp îți păstrăm datele

Datele cu caracter personal vor fi păstrate numai în perioada necesară îndeplinirii scopurilor stabilite, cu respectarea drepturilor persoanei vizate, în special a dreptului de acces, de intervenție și de opoziție. În urma verificărilor periodice, datele cu caracter personal care nu mai servesc realizării scopurilor, vor fi distruse sau transformate în date anonime, într-un interval de timp rezonabil, potrivit procedurilor stabilite de lege. Toate datele eronate sau incomplete vor fi rectificate sau eliminate din evidența curentă.

Unde îți trimitem datele

Datele cerute vor fi trimise în format electronic la adresa de mail precizată în momentul solicitării.

Cum îți protejăm datele

Îți protejăm absolut toate datele tale personale prin măsuri tehnice de securitate (certificat SSL, criptare de informații, autentificare pe două niveluri), cât și prin activitatea unei persoane responsabile cu protecția datelor. Baza noastră de date este complex parolată, accesul fiind permis numai persoanelor autorizate, iar copierea datelor se face numai la locul în care aceasta este gestionată. Ne obligăm să luăm toate măsurile necesare pentru păstrarea datelor cu caracter personal într-o manieră exactă, completă și actualizată, cu îndeplinirea scopurilor pentru care aceste date au fost colectate.

Ce proceduri avem la dispoziție pentru încălcarea securității datelor

Suntem dotați cu sisteme interne de raportare, mecanisme de înştiinţare și programe de raportare automată a erorilor.

Ce decizii luăm și/sau ce profiluri realizăm automat cu datele utilizatorilor

Nu oferim servicii care includ luarea automată a deciziilor fără intervenție umană.

Cerinţe pentru divulgarea unei afaceri controlată de guvern

Nu desfăşurăm afaceri controlate de guvern şi nu suntem supuşi unor legi suplimentare privind confidenţialitatea datelor.