Bovinizarea naţiunii

Am sfârşit 2010 cu un subiect legat de manele şi încep noul an aşijderea.

Da, pentru că, în primele minute ale lui 2011, pe trei posturi naţionale de televiziune se cântau manele. De frică, n-am mai butonat.

Tot  mai sper ca domnii şi doamnele de la CNA – cei care pretind că se ocupă de puritatea morală a televiziunilor şi, implicit, a naţiei – să zică oarece despre bovinizarea românilor. Ar fi o atitudine legată de ceea ce, de regulă, numim demnitate.

În ce mă priveşte, atunci când aud manele îmi vine să  scobesc cu unghiile un orificiu într-o tulpină de porumb şi să fac un fluier. Iar atunci când cântă Salam, Vijelie ori Minune mă gândesc cum se răsucesc în mormânt mari interpreţi de muzică lăutărească precum Dona Dumitru Siminică, Fărâmiţă Lambru (foto) ori Romica Puceanu.  Şi am dat doar trei exemple.

Să ai asemenea înaintaşi iluştri, asemenea monştri sacri – ca să nu mai vorbesc despre Maria Tănase – şi s-o dai pe manele, e ca şi cum ţi-ai spăla creierul de bună voie şi nesilit de nimeni.  Apoi, ca să fii sigur de reuşită, îţi îndrepţi şi pistolul spre tâmplă.

Asculta aici diferenţa dintre muzica lăutărească şi manele – este precum între Pavarotti şi Anna Lesko

7 comentarii la „Bovinizarea naţiunii”

 1. La Multi Ani, don Emilio, nu pune totul la sufletel, cateodata s-au din intamplare, se schimba brusc si instantaneu kalimera. Ai crezut vreodata ca alde ceasca & vor cadea in maniera cunoscuta, ca ceva ce incepe rau se termina si mai, dar exista ceva si miraculos si inexplicabil, fara sa cad direct in plasa misticismului. Toate au un inceput, si un sfarsit. DOAMNE -AJUTA!

 2. Nu pun la suflet, Băieţel. Doar butonez, uneori. Şi tu să ai un an bun şi să fii sănătos!

 3. Bovinizarea tarii este un joc perfid, insa acceptat de cei bovinizati (mai mult cu voia lor dacat fara!).

  Daca voi spune acum ca CNA e o adunatura de papagali jalnici care papa banii publici fara sa faca nimic…multa lume (bovinizata sau nu) va sari ca arsa in apararea lu’ dom’ Rasvan POPESCU et comp.

  Daca voi spune ca cei bovinizati sunt niste bipede jalnice, indolente, agramate si anomice care-si merita cocina in care traiesc…multa populatie bovinizata va sari ca arsa si ma va eticheta drept „antiroman”.

  Ce sa mai zic? Mai pot sa zic ceva?
  La Multi Ani! Sanatate si numai bine!
  In rest…N-ai cu cine dom’le!
  Niste tarani…
  🙂

 4. :)) Apoi mie imi pare ca stirile de la ora 17 cer maneaua ca pastrama, mustul 🙂
  Eu nu inteleg de ce atata suparare, daca tot traim pe aici, de ce ne incapatanam sa credem ca in jurul nostru se afla doar fini cunoscatori in ale muzicii :). Va rog frumos sa va pliati mai repede pe realitatea inconjuratoare :)) La ce bun atata mirare…

  Da’ link-ul cu Maria Tanase mi-o placut 🙂 Merci…

 5. LA MULTI ANI MOSULE.
  Ca sa scapam din audiovizual de toti manelistii si politicienii romani trebuie sa renuntam la TV de tot sau sa emigram..poate in tarile bananiere?
  Un an bun tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.