Cinismul, modul în care se spun lucurilor pe nume

Incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti, soldat, până în prezent, cu 27 de morţi şi peste 150 de răniţi arată, încă o dată, haosul dintr-o Românie în care nu se respectă nicio lege.

Trebuie să se petreacă mereu câte o tragedia (acum o avem pe cea din clubul morţii) că să constatăm cum sunt ignorate cele mai elementare reguli. Autorităţile centrale ori locale, dar şi cei care trebuie să respecte legile, dau dovadă de un dispreţ suveran pentru tot ce este legat de integritatea corporală a oamenilor.

Prevenirea incendiilor, siguranţa circulaţiei, marcare corespunzătoarea a drumurilor, disciplina în construcţii, siguranţa cetăţeanului, poluarea fonică, siguranţa zborurilor, ca să dau câteva exemple, sunt doar un morman de vorbe goale.
Iar dacă ar fi să enumăr riguros sectoarele în care domneşte haosul, din cauza cărora sănătatea şi integritatea noastră este afectată direct (zi de zi), aş ajunge, fără exagerare, la o cifră cu cel puţin două zerouri.

În rest, aud la tv că autorităţile oferă loc de veci gratuit familiilor celor care au murit în incendiu. Aşa că iată: cinismul este modul în care se spun lucurilor pe nume. Adicătelea,  autorităţile au luat, autorităţile au dat, numele lor fie lăudat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.