Corupţi au fost, corupţi sunt încă şi-or fi cât neamul omenesc

Scandalul de la Interne peste care s-a aşternut povestea cu mita a făcut iar să defileze pe micile ecrane o droaie de neaveniţi, după o reţetă deja cunoscută.

Ba chiar nişte dudui care comentau live subiectul s-au aprins atât de tare încât am crezut că-s aproape de un orgasm, dacă nu chiar l-au şi avut. Parcă aveau o ceaţă pe creier, parcă n-au auzit în viaţa lor despre faptul că poliţiştii din Bucureşti, Paris, New York, Moscova, Madrid,Tokyo sau Kuala Lumpur – şi mai pot enumera sute de mari oraşe din acestă lume – sunt şi vor rămâne corupţi până în măduva oaselor. Şi nu mă refer la pulimea de jos, ci la nivelul de sus.

În ce priveşte România, ştim cu toţii cine-i de vină, aşa că nu-i cazul să produc eu acum vreo mare dezvăluire.

Important este ca domnii sau tovarăşii, care ţin frâiele puterii, aici sau aiurea, să controleze fenomenul, că de stopat nu poate fi vorba – cât va fi lumea şi, implicit, poliţiştii.

Şi încă o dovadă (de data asta din presă scrisă) că beţia cuvintelor este cu mult mai puternică decât subiectul dezbătut: „Setea de putere a decapitat vârful Poliţiei Române: Fătuloiu – propria victimă colaterală”. Abisal. Să fii şi propria-ţi victimă, şi cea tangenţială,  totodată, este chiar o mare performanţă.

Şi când mă uit mai bine, văd că respectivul titlu a fost dat unui articol scris de două dudui. Însă iar o să ziceţi că sunt misogin, aşa că mă opresc aici.

Un comentariu la „Corupţi au fost, corupţi sunt încă şi-or fi cât neamul omenesc”

  1. poltie si infractori a fost o ingemanare care n-are de prea multe ori nici termen de comparatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.