Cristoiu acuzat că spală păcatele lui Corneliu Zelea Codreanu VEZI FILM

Mai multe persoanalităţi, printre care Radu Ioanid şi Dorin Tudoran, ori membri ai comunităţii evreieşti, i-au cerut lui Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, să se delimiteze de afirmaţiile din emisiunea „Profesionştii”, realizată de Eugenia Vodă, la care a fost invitat Ion Cristoiu.

Domnule Director,

Am aflat cu îngrijorare de difuzarea pe primul canal al Televiziunii Române a unei emisiuni realizate de dna Eugenia Vodă şi difuzate pe TVR 1 la data de 21 noiembrie 2010, în cadrul căreia jurnalistul Ion Cristoiu a făcut unele afirmaţii inacceptabile cu privire la „moralitatea” lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul mişcării legionare din România, personaj pe care l-a prezentat ca erou romantic.

Dorim să vă atragem atenţia că afirmaţii de genul celor făcute în cadrul acestei emisiuni sunt nu doar încercări de acreditare a unor neadevăruri istorice, ci şi ofense la adresa memoriei victimelor mişcării legionare din România. Dl. Ion Cristoiu, care se declară ca ziarist discipol al lui Nae Ionescu, ca şi gazda sa, dna Eugenia Vodă, ignoră caracterul fascist şi terorist al acestei grupări politice, contribuţia ei la pregătirea Holocaustului din România, responsabilitatea ei (şi a liderului ei) pentru asasinarea unor oameni nevinovaţi, între care şi personalităţi ale vieţii politice şi culturale româneşti din perioada interbelică. Difuzarea unei asemenea emisiuni nu poate crea decât confuzie şi derută în contextul politic şi economic actual.

Vă solicităm de aceea, domnule director, ca instituţia publică pe care o conduceţi să se delimiteze în mod ferm de afirmaţiile făcute în emisiunea amintită şi să sancţioneze pe cei care sunt răspunzători profesional pentru producerea şi difuzarea ei. Secvenţe edificatoare din această emisiune pot fi văzute la adresa http://www.youtube.com/watch?v=Ks0mqFIkycg.

Scrisoarea de protest a fost semnată, deocamdată, de către: Dinu Adam, scriitor; Gheorghe Câmpeanu; Vera Câmpeanu; Alexandru Florian, sociolog; Mihai Dinu Gheorghiu, sociolog; Radu Ioanid, istoric; Maximilian Mario Katz, economist; Marius Lazăr, sociolog; Liviu Rotman, istoric; Michael Shafir, politolog; Dorin Tudoran, scriitor.

Lista pentru semnarea acestei scrisori a fost lăsată deschisă.

Scrisoarea a fost adresată şi lui Iulian Fota, Consilier pentru Securitate Naţională, precum şi ambasadorilor Mark Gitenstein, Ambasada Statelor Unite, Martin Fergus Harris, Ambasada Marii Britanii, Henri Paul, Ambasada Franţei, Andreas von Mettenheim, Ambasada Germaniei, Dan Ben-Eliezer, Ambasada Israel.

5 comentarii la „Cristoiu acuzat că spală păcatele lui Corneliu Zelea Codreanu VEZI FILM”

 1. Mda, istoria rumaneasca se face prin lobby-ul evreiesc! El, lobby-ul, dicteaza deontologia, el pune etichetele, el este Calea, Adevarul si Viata!
  Asa e…si cum ar putea fi altfel?

  In scrisoarea http://ebooks.unibuc.ro/istorie/istorie1918-1940/8-9.htm pe care o trimite Corneliu ZELEA-CODREANU lui IORGA se vede si o alta fata a lui CODREANU…si o cu totul alta a lui IORGA. Nu mai pun in discutie campaniile denigratoare din presa pe care IORGA le-a purtat impotriva legionarilor (in general) si a lui CODREANU (in special).

  In fine…minciuna este fundamentul acestei lumi! Adevarul…e valoare de cunoastere, nicidecum valoare estetica, sa placa cuiva!
  Aferim!
  🙂

 2. Monstearul de GAGESTI, ESTE , A FOST, SI VA FI ,un immbecil, o scursoare subumana,care apare in toata …spleen doarea lui.

 3. Capitane nu fi trist, Legiunea merge inainte cu partidul comunist. Precum patlagica:inti verde, apoi rosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.