Cristoiu s-ar vrea mai drastic decât șeful temutului KGB. Pardon, FSB – Serviciul de Securitate al Rusiei

Drumul european pe care a pornit Maia Sandu, ca şi ruperea de Moscova, îl scoate iar din fire pe Ion Cristoiu. De data asta s-a dezlănţuit, într-un podcast posta ieri pe site-ul său, atât asupra Maiei Sandu, cât şi a celor 47 de șefi de stat și guvern din Europa și lideri ai UE aflați în Republica Moldova pentru a participa la a doua reuniune a Comunității Politice Europene.

În opinia lui Cristoiu, liderii ăștia europeni, in corpore, ar fi chiar imbecili, dar şi şmecheri ori gherţoi. De ce? Păi vă spun eu: s-au solidarizat cu Republica Moldova și Ucraina. Iar această solidaritate irită la culme Moscova, în consecința şi pe Cristoiu, al cărui discurs, încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, e la un ison cu al propagandiștilor Kremlinului. Chestiunea legată ataşamentul lui Cristoiu la cauza rusă e de notorietate, nu insist.

Însă, foarte important, ce persoane importante au mai fost iritate de reuniunea liderilor europeni de la Castelul Mimi din Moldova. Ei bine, chiar Aleksandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, fostul KGB. Aşadar, într-o intervenție rară, Bortnikov, a spus că Occidentul incită în mod activ Republica Moldova să ia parte la războiul din Ucraina, ceea ce n-are nicio legătură cu adevărul. Declarația şefului spionilor ruşi vine tot în contextul în care cei 47 de șefi de stat și guvern din Europa și lideri ai UE se aflau ieri în Moldova pentru a participa, în incinta castelului Mimi din Bulboaca, chiar în apropierea graniţei cu Ucraina, la reuniunea Comunității Politice Europene.

După cum se vede, Cristoiu nu se putea lăsa mai prejos decât Bortnikov. Ba chiar vrea să-l întreacă. Aşa că i-a suduit şi el neaoș pe liderii europeni, invocând că au venit în Moldova doar ca să mănânce bucatele unui popor sărac. Şi iată cum, încă o dată, constat că ridicolul este doar o etapă în drumul spre penibil.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Cristoiu s-ar vrea mai drastic decât șeful temutului KGB. Pardon, FSB – Serviciul de Securitate al Rusiei”

  1. Utecila asteapta sa fie premiat tocmai Putin. Parca il vad cum se viseaza cu medalaia pe pipt, vizitind mausoleul mumiei lui Lenin, dar se teme sa nu o ia altul inainte. In consecinta, forjeaza, forjeaza peltic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.