De ce n-a putut Gheorghe Zamfir să le cânte invitaţilor lui Ion Ţiriac

Am citit că naistul Gheorghe Zamfir i-a dezamăgit pe invitaţii lui Ion Ţiriac la vânătoarea de mistreţi de la Balc.

Zamfir ar fi cântat doar vreo trei piese, fără tragere de inimă, apoi a vorbit verzi şi uscate la microfon, spre dezamăgirea celor prezenţi, care aşteptau un spectacol de zile mari.

Îl înţeleg pe marele artist. Poţi să cânţi unor oameni care se pregătesc să măcelărească pese o sută de mistreţi? Cred că e imposibil, fie că oamenii ăia se numesc Wolfgang Porsche (moştenitorul Porsche), Klaus Mangold( preşedinte la Daimler Chrysler) ori George Marsan (primarul din Monaco). Oricâtă bunăvoinţă ai avea, tot a prohod sună, chiar dacă-i vorba de nişte biete animale.

Pentru că, se ştie, pe domeniul lui Ţiriac de la Balc nu se organizează o vânătoare după toate regulile, ci de dragul de-a vedea sânge şiroaie, nişte oameni foarte bogaţi măcelăresc cu mare cruzime cam 150 de mistreţi captivi într-un ţarc.

5 comentarii la „De ce n-a putut Gheorghe Zamfir să le cânte invitaţilor lui Ion Ţiriac”

 1. Draga dl Zmfir nu de mila animalelor macelarite nu a putut canta ci de gargaunii din capu-i; e cam de cacao cand ai concertat pe colo si pe dincolo sa te cheme la masa( chit ca pentru niste mari boeri!) sa canti ca pe ultimul lautar … oricine s-ar sufoca de nervi indiferent cat i-ar da la plecare (onorariu)

 2. 24.de milioane de Romani sfidati de acesti potentati gen tiriac,paturicu nus ,felix cu largul concurs al asa zise clase politice, cumparate pe rand,si decontate cu viata pentru noi toti, inclusiv cu flora si fauna.Dar ,nici copacii nu cresc pina la …CER!

 3. DE JURE, Romania este are un regim politic democratic, este un stat de drept, e o tara membra UE si NATO. La prima vedere…destul de respectabil.

  DE FACTO, Romania nu a parasit Evul Mediu. Ea, Romania, este feuda unor parveniti gen Tiriac, Patriciu, Voiculescu, Vantu et comp. Parveniti care se simt minunat pe feuda numita Romania si pentru care legea e un simplu enunt penibil intr-o forma si mai penibila numita „act normativ”.

  In rest, parvenitii astia isi permit sa-si defuleze instinctele primitive/criminalte si sa „distreze” cumparand ieftin un fost mare instrumentins (Gheorghe ZAMFIR), actualmente un (falit) jalnic, atat in gandire (ce scoate pe gura) cat si in actiunea interpretativa (ce scoate pe nai).

  Feuda trista, vai tie!

 4. da, pareristule, asta e tara in care traim.
  in ce-l priveste pe zamfir, chiar daca este falit, putea sa fie macar demn, dar poate ca e prea sarac cu duhul.
  in ce-l privest pe tiriac, are mentalitatea imogatitului care isi poate permite orice. sa faca macel sau sa-si salveze odrasla care a calcat strimb in pofida tuturor evidentelor, dar nu este doar vina lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.