Dorind să şocheze cu orice preţ, Olguţa Vasilescu strigă: Tortură!

Lia Olguţa Vasilescu ţine să şocheze cu orice preţ, chiar şi dacă se acoperă de ridicol din cap până-n picioare, după modelul fostul ei mentor Corneliu Vadim Tudor.

Ea susţine că a depus la nou înfiinţata şi, totodată, controversata Secţie pentru investigarea infracţiunilor din justiţie un denunţ împotriva unui fost procuror şi a unui fost poliţist, pe care-i acuză, printre altele, şi de „tortură”.

Povestea ar fi legată de un moment petrecut în urmă cu trei ani, mai precis la 30 martie 2016. Atunci, Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD şi primar al oraşului Craiova, a fost reţinută 24 de ore de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Am depus un denunț în urmă cu câteva săptămâni, am primit confirmarea, s-a deschis dosar penal, va începe urmărirea penală. Acuzațiile pe care le-am formulat sunt de abuz în serviciu, cercetare abuzivă, purtare abuzivă, tortură. A fost şi tortură fizică, şi psihică asupra unuia dintre colaboratorii mei pe care, la început, l-au luat cu binişorul ca să mă denunţe pe mine, acesta a spus că nu ştie nimic despre mine şi apoi au început să-l sperie, să îi spună despre lucruri care se petrecuseră acum zece ani…, declara Olguța Vasilescu, la România TV.

E greu de spus ce înţelege ea prin tortură. Mai ales că n-am auzit nimic despre tortură din partea celor care ar fi fost torturaţi, aşa cum afirmă Olguţa Vasilescu acum.

Tortura definşte o suferință psihică sau fizică intenționată, sistematică și sălbatică, săvârșită de una sau mai multe persoane care acţionează în numele unor ordine, cu scopul de a forța o persoană sau mai multe să dezvăluie informații, să facă confesiuni ori pentru alte motive. Această definiție a fost dată de Asociația medicală mondială, în Declarația de la Tokyo privind tortura și tratamentele degradante, din 1975, la care și România este astăzi parte.

Conform DEX, TORTURÁ însemnă a supune (pe cineva) la chinuri fizice violente; a schingiui; a supune (pe cineva) la chinuri morale; a chinui…

Însă până când ne vom lămuri ce şi cum cu „tortura” asta denunţată RTV-ului de Olguţa Vasilescu, reamintesc şi faptul că nu există o tortură mai mare pentru un om decât propriile gânduri. Iar, după cum se vede, Olguţa Vasilescu „gândeşte”, nu glumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.