Extremişti, udemerişti şi „principii europene” – spectacol de operetă pe temă dată cu surle, trâmbiţe, decor de mucava

La Miercurea Ciuc, Csibi Barna, un extremist maghiar din Garda Secuiască, funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita, l-a spânzurat pe Avram Iancu. El a vrut să le arate românilor ce păţesc toţi cei care „greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”.

De ziua maghiarimii, tot la Miercurea Ciuc, lideri ai UDMR au depus jurământ de credinţă faţă de Ungaria şi au afirmat că ei trăiesc cu faţa spre Budapesta.

Numai că povestea cu autonomia, pe care o tot auzim de 20 de ani încoace, s-a transformat, treptat, într-un spectacol de operetă sau, dacă vreţi, chiar operă, însă una bufă. De data aceasta i-a venit rândul vicepremierului ungar, Semjen Zsolt, prezent în România, să interpreteze libretul autonomiei secuieşti. „Guvernul Ungariei – falsa Semjen Zsolt – sprijină autonomia în diverse forme: autonomie teritorială, acolo unde maghiarii trăiesc în comunităţi compacte, şi autonomie culturală în diaspora, adică acolo unde sunt dispersaţi. Dar, bineînţeles, totul în deplină concordanţă cu principiile şi cu practicile Uniunii Europene”.

Ştiţi ce înseamnă asta? Păi… cam atâta autonomie cât au avut şi până acum. Ori atâta autonomie la Miercurea Ciuc cât la Calafat. La anul, pun pariu, extremistul va mai da foc unei alte păpuşi pe care o va numi Avram Iancu, ca să ne arate cât este el de necruţător, vicepremierul maghiar va falsa din nou aria autonomiei, liderii UDMR se vor întoarce cu faţa spre Budapesta – doar o clipă însă – ca să nu scape din ochi marile afaceri de aici. Era să uit. Fireşte, şi în 2011, premierul Emil Boc va felicita UDMR  fiindcă a fost permanent un partener de guvernare serios şi de încredere, salvând România de la colaps.

Şi tot aşa până la adânci bătrâneţi.

3 comentarii la „Extremişti, udemerişti şi „principii europene” – spectacol de operetă pe temă dată cu surle, trâmbiţe, decor de mucava”

  1. …buba mare gaga! Buba mare UDMR si probabil doare tare buba capu’!
    Ioi istenem!
    🙂

  2. Máció az anyja halála…Tegye le az új labdákat, amelyek orsóférgek baljós!

  3. de fapt ei sunt Prostii cei manipulati in toata afacera asta, implicit singurii perdanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.