Gâdea nu mai poate trăi în România: nu se mai împacă nici cu dumnezeul banului

Aseară (26 noiembrie) zapam, uşor deconectat de la tumultul cotidian. La un moment dat, în faţă îmi apare Mihai Gâdea. Când să trec mai departe, îl aud lamentându-se. Ideea era că nu se mai poate trăi în ţara asta. Să înţepenesc, nu alta. Rar am văzut un asemenea exerciţiu de ipocrizie.

Deja cred că distanţa dintre ceea ce este şi ceea ce vrea să pară realizatorul de la Antena 3 se apropie de infinit. Păi cum altfel, de vreme ce Gâdea nu mai poate trăi, în pofida faptului că ridică, lunar, vreo 15.000 de euro. Adică, spre 70. 000 de mii de lei. Cel puţin aşa au scris colegii săi de breaslă, iar el n-a negat. Banii ăştia, cu care îţi poţi cumpăra, din trei în trei luni, un apartament confortabil, nu-i câştigă nici măcar un corespondent de război (ca să rămânem în zona audiovizualului), chiar dacă transmite pentru juma’ de planetă, între tirurile puştilor mitralieră Kalaşnikov şi ale carabinelor M4 .

Nu mă întrebaţi de ce este Gâdea plătit regeşte, de vreme ce toate campaniile sale au fost un fiasco. Nu vă pot răspunde, chiar dacă am mintea sprintenă.
Recunosc însă: să spui în fiecare seară nimic, dar să iei un purcoi de bani, este o performanţă imposibil de egalat. O fi şi vreun miracol, mai ştii!

Aşa că o să consemnez, dacă vă satisface, viziunea regretatul psihiatru Florin Tudose, pe care o găsim în carte sa, „Psihopolitica”: „Cum românii sunt gata de-a face întodeauna cu ce n-a văzut Parisul (scria Tudose), le putem oferi imaginea unei personalități contorsionate sinistru în care un pastor predică răul, ura, sinuciderea și chiar moartea. Pastorul mincinos care agită în permanență fantasmele răzbunării și cruzimii este doar un mercenar în slujba unui rinocer comunist care a reușit prin puterea ochiului dracului să-l convertească pe religiosul lacom la apologia/propovăduirea urii. Dacă nu știați, pe Gâdea îl mai cheamă și Emanuel, adică «Dumnezeu este cu noi». Cu Gâdea este, ce păcat…. dumnezeul banului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.