Ieşirea lui Dragnea din puşcărie, bâlci grotesc la televiziunile unor condamnaţi ori fugari din calea justiţiei

De regulă, cine a făcut puşcărie, indiferent pentru ce delict, e privit de societate cu mai multă sau mai puţină reţinere. Dacă-i politician însă şi a stat oarece vreme la pârnaie, e direct o vedetă. Ultima dovadă, momentul ieşirii lui Dragnea din penitenciar, tocmai eliberat condiţionat de un tribunal din Giurgiu.

Aşadar ieşirea lui Dragnea din pârnaie, prezentată pe larg de televiziunile unor personaje care, la rândul lor, au stat niscai ani la puşcărie ori au fugit din ţară ca să nu ajungă acolo, a atins desăvârşirea unui bâlci grotesc. Inedit e că în dramoleta Ieşirea din Rahova, difuzată triumfalist de Antena3 ori RTV, Dragnea împărţea rolul principal cu preţioasa Irina Tănase, iubita cu 30 de ani mai tânără, cunoscută mai nou şi drept o mare investitoare – prietenii ştiu de ce, dar, mai ales, de unde.

O să tot vorbesc de aici înainte, spunea Dragnea după ce a părăsit penitenciarul, dar, sunt aproape sigur, că nu prea are ce zice. Poate doar vreo altă poveste penibilă despre niscai fantome ce tot ţin musai să-l asasineze, precum bărbaţii ăia în negru de la Athénée Palace. Iar eticheta de deţinut politic, pe care fostul lider PSD încearcă să şi-o lipească pe frunte ca marca de scrisoare, e de-a dreptul ridicolă. Am spus ridicolă pentru că nici măcar nu vreau să vorbesc despre nesimţirea de a se compara cu deținuții politici autentici, mai ales că mulţi dintre ei au fost exterminaţi în închisorile comuniste de dinainte de 1989.

În rest, viitorul politic a lui Liviu Dragnea va arăta după chipul şi asemănarea celor care l-au aşteptat la poarta puşcăriei, în frunte cu atârnătorul Codrin Ștefănescu ori cu nu mai puţin celebra Carmen Dan. În ce priveşte agresivitatea de operetă a declaraţiilor fostului lider PSD, de după ieşirea din penitenciar, arată, cel puţin deocamdată, doar o frică scăpată din laţ.

2 comentarii la „Ieşirea lui Dragnea din puşcărie, bâlci grotesc la televiziunile unor condamnaţi ori fugari din calea justiţiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.