În timp ce un actor care-l joacă pe Hitler este aclamat în Germania, Angela Merkel confundă globalizarea cu islamizarea/VIDEO

Angela Merkel critică atitudinea ţărilor central şi est-europene care se opun cotelor fixe de refugiaţi. În acest timp, Oliver Masucci, un actor care-l joacă pe Hitler într-un film satiric, este primit cu urale în Germania.

El a străbătut ţara timp de patru săptămâni pentru a promova filmul care va avea premiera azi şi s-a declarat şocat – repet, şocat – de faptul că a fost primit cu atâta căldură de compatrioţii săi.

Aşadar, îl vedem Masucci, alias Hitler, plimbându-se printr-o mulţime de oameni zâmbitori, strângând mâini, pozând alături de pompieri, mângâind câini, capre şi alte animale de companie. „Cum se poate ca atât de mulţi oameni să reacţioneze pozitiv la vedera lui Hitler, să îl accepte?”, se întreabă şi regizorul David Wnendt.

Iată că se poate. Drept dovadă, afişele frapante ale filmului – coafura lui Hitler, pictată pe un fundal alb, cu titlul filmului (Er ist wieder da) comprimat sub forma unei celebre mustăţi pătrate – ocupă deja majoritatea panourilor publicitare din Berlin.
Este mai mult decât îngrijorător faptul că Hitler, chiar şi parodiat, este aclamat pe pe fondul stării de nemulţumire a germanilor în chestiunea imigranţilor. Însă mi se par mult mai grave declaraţiilor Angelei Merkel, care susţine, cu obstinaţie, că respingerea extracomunitarilor este „un pericol pentru Europa”.

VEZI IMAGINI

„Exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării”, mai spune Merkel, referindu-se la ţările central şi est-europene, inclusiv România, fiindcă au votat împotriva cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană pentru distribuirea refugiaţilor.

Cred că în capul doamnei este o confuzie. Una foarte mare. Nu este vorba despre globalizare, ci despre islamizare. Adicătelea, cu totul altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.