Inocenţă legionară la Mănăstirea Petru Vodă

Un grup de măicuţe, după toate aparenţele de la Mănăstirea Petru Voda din Piatra Neamţ, i-au cântat „Sfânta tinereţe legionară” arhimandritului Justin Pârvu.

Nu doar în ziua în care părintele a împlinit  92 de ani, ci şi cu doi ani în urmă – tot cu ocazia zilei sale de naştere.

Cum imaginile care spun mai mult decât o mie de cuvinte sunt postate pe Youtube, toată tărăşenia a făcut valuri şi se aşteaptă o poziţie oficială a BOR. Mai ales că acest cântec este este unul de căpătâi al Mişcării Legionare din România.

Voi reveni asupra subiectului.

11 comentarii la „Inocenţă legionară la Mănăstirea Petru Vodă”

 1. Să dea Dumnezeu să mai trăiască Părintele Justin Pârvu încă 100 ani şi la fiecare zi a lui de naştere măicuţele să mai cânte aceleaş cântece

 2. Emil Cioran (care la tinerete a fost si el „de verde”) a spus, la maturiate, ca legioanrii credeau ca doctrina Capitanului e atit buna incit vindeca pina si blenoragia. O caracterizare a Miscarii venita din parte unuia carea simpatizat cu ei. Ce sa spui mai mult? Sau restul e tacere.

 3. Tuturor pareristilor care posteaza comentarii belicoase impotriva Miscarii Legionare le sugerez urmatoarele:

  1) Cautati pe Internet scrisoarea lui Corneliu ZELEA-CODREANU adresata lui Nicolae IORGA!!! Va veti lamuri de caracterul dubios si moralitatea indoielnica a „marelui istoric”…
  Ce sa-ti povestesc….Daca Romania a avut (ARE INCA!) un MARE ISTORIC, pai acel MARE ISTORIC este Lucian BOIA!!!
  Cititi-i cartile si veti intelege/invata ISTORIE cu adevarat!!!

  2) Cautati presa vremii (anii ’40 – probabil veti gasi ceva la Biblioteca Academiei) si veti vedea ce campanii (incalificabile si abjecte) de denigrare a dus IORGA impotriva legionarilor. Veti intelege, poate, de ce Miscarea Legionara s-a radicalizat, cine este (printre altele) AUTORUL MORAL al mortii lui Corneliu ZELEA-CODREANU si de ce IORGA a murit cum a murit!

  Succes!
  :)))

 4. Unii ar fi vrut sa cante : „Partidul, Ceausescu, Romania”. Macar verzii Capitanului au fost patrioti, nu tradatori sau turnatori la Secu.

 5. Securica, verzii nu erau turnători la secu fiindcă secu nu exista pe vremea aia. Au devenit apoi:
  Camarade, nu fi trist, garda merge înainte prin Partidul Comunist.
  Vrei exemple: Anania, Plămădeală, Noica, etc.

 6. Legionarii au fost o rusine pentru poporul roman, nu ai de ce sa te mindresti. Crima nu poate fi justificata de lupta impotriva coruptiei. Nazistii, legionarii sau comunistii au gasit tot felul de justificari pentru crimele lor, dar faptele lor tot criminale ramin si trebuie judecate in contextul Codului Penal.
  Daca invoci istoria, afla ca, de-a lungul timpului, cele mai abominabile crime din lumea asta s-au comis si, din pacate, se mai comit, in numele unui dumenezeu, desi toate religiile resping fatis crima.

 7. Menumorut, mi-ai luat vorbele din gură. Adevărul e aşa simplu de văzut dacă nu ai creierul spălat.

 8. Stii ce-i culmea? Ca SI ATEISMUL are „in carca” zeci de milioane de morti…
  Vrei exemple?

  Ca au avut justificare religioasa sau ca au fost comise in numele ateismului comunist (o alta religie dealtfel), crimele raman crime. Asa e!

  Nu uita insa ca VIOLENTA NASTE VIOLENTA, deci si CRIMELE NASC CRIME. Ori, din pacate, regimul dement si iresponsabil carlist n-a fost deloc unul pacifist, ba dimpotriva.

  Cu un asemenea regim sunt sanse mari de aparitie a unor miscari sociale/politice/religioase care, in timp, SE RADICALIZEAZA. Asa s-a intamplat si cu Miscarea Legionara!

  Cred ca „:)))” are dreptate. Citeste scrisoarea lui CZ Codreanu catre IORGA. Mai adauga in ecuatia asta si asasinarea lui Corneliu ZELEA-CODREANU in inchisoare, sub pretextul unei tentative de evadare si vei avea „meniul complet” al dezastrului politic din epoca.

  Apropo…ca tot faci referire la istorie…Ia uite ce spune CODREANU in „Pentru legionari”, Capitolul „Programul nostru”, ediția primă 1936:

  „Țara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe. Aceasta este părerea noastră.”

  NIMIC MAI ACTUAL, ACUM IN 2011, NIMIC MAI ADEVARAT!

 9. Nu te da destept cu povesti rasuflate pe care le actualizezi dupa ureche. Sa iti dau un exemplu. Uite, stii cine a spus asta? Circula de mult pe net.

  „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…
  Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…
  Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.

  Octavian Goga, in 1916. Un om de dreapta, chiar un fascist veritabil. Baietica legionarica, nimic nu e nou sub soare. Citeste si ce a scris Papa Pius mai sus. Adevarul gol-golut, iar legionarii l-au urit pina ce a murit pentru asta, ca doar asta stiu ei cel mai bine, sa urasca.

 10. UN POPA SENIL SI NISTE FEMEI EXALTATE.
  astept sa se cante in manastire si TRANDAFIR DE LA MOLDOVA si BADITA CU OCHII VERZI, ca doar nu este pacat, sunt cantece populare. degeaba am depus un juramant monahal catre Dumnezeu si Domnul Iisus, ca si Capitanul este la fel de bun si ne ajunge doar Arhanghelul ca sa fim ci crestini si calugari. ma bucur ca sunt doar mirean, ca sunt mai bun decat astfel de sfinti si calugari/calugarite. ce sa ne mai rugam pentru aproapele nostru, bun sau rau, evreu sau nu, suntem alesii lui Dumnezeu, ca ne-am facut calugari si ne putem permite orice.SA VA FIE RUSINE, IN NUMELE TUTUROR ROMANILOR SIMPLI, CARE MUNCESC DIN GREU PENTRU O PAINE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.