Însămânţând persuasiv slove cu toptanul, propaganda rusă a intrat în opoziţie alături de PSD

Sputnik, vocea propagandei ruse în România, este o agenţie de presă guvernamentală, adică sub controlul guvernului rus şi, măcar de complezenţă, ar trebui să mimeze oarece echidistanţă. Însă lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Mai nou, agenţia cu pricina s-a pus pe jelit PSD. Reamintesc că atunci când PSD era le guvernare, propaganda rusă îi ridica în slăvi pe liderii acestui partid şi înfiera Opoziţia cu mânie proletară.

E ştiut, ruşii se pricep atât la propaganda, cât şi la intelligence. Au şi o îndelungată experienţă în domeniu. Ei cunosc şi faptul că propaganda nu trebuie să fie neapărat inteligentă, ci doar să aibă succes. Însă echipa de la Bucureşti care postează în Sputnik fake news-uri peste fake news-uri, după reţeta: însămânţăm persuasiv slove cu toptanul doar ca să ne facem planul, frizează absurdul. Spun asta pentru că articole tembele, cu titluri bombastice, scrise fără discernământ şi o minimă acoperire, care clamează: comisarul european propus de România este agent străin, Orban va trece la confiscări de averi, Olguța își distruge urmașa de la Ministerul Muncii, viitorul premier la Românei va fi Teodorovici, după revenirea PSD la putere stârnesc cel mult zâmbete, nu vreo derută.

România, ţară UE, cu toate marile şi gravele ei probleme, dispune de o construcţie politică şi economică mai atrăgătoare decât ce oferă azi Rusia, iar chestiunea asta e cunoscută şi la Palilula, şi la Cuca Măcăi. Moscova n-a fost un model pentru noi nici atunci când acesta ne era impus cu forţa, iar românii care pleacă să muncească în străinătate nu vor la St Peterburg, ci la Madrid. Pseudoteoriile Sputnik, care au drept scop doar slăbirea încrederii în oamenii care nu sunt pe placul Moscova din varii motive, nu fac nici doua parale. Culmea, corespondenţii Sputnik la Bucureşti ştiu foarte bine asta, dar scriu ca şi cum noi toţi cei dintre Prut şi Tisa n-am visa decât la alianţe cu Rusia, doar ca să-i mulţumească pe şefii de la Kremlin.

De pildă, dacă vreun corespondent Sputnik ar încerca să consemneze o declarie precum: Scopul Partidului Social Democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut, aşa cum a spus Viorica Dăncilă, aceasta n-ar apărea niciodată.

În rest, cred că n-are vreun rost să mă întreb de ce voința politică a foştilor guvernanţi de-a contracara vocea Kremlinului a lipsit cu desăvârşire.

Un comentariu la „Însămânţând persuasiv slove cu toptanul, propaganda rusă a intrat în opoziţie alături de PSD”

  1. Rusii fac absolut tot ce vor aici. Este o realitate. Guvernantii nostri nici macar nu au incercat contracararea propagandei ruse si nici nu vor face asta. Prietenii stiu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.