Kovesi câştigă, Dăncilă pierde runda. În compensaţie, propaganda rusă o laudă pe şefa PSD

Laura Codruța Kovesi, fost şefă a DNA, votată pentru funcția de procuror european șef în Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană / COREPER. Decizia a fost luată cu 17 voturi din 22.

Aşadar, Viorica Dăncilă, premierul României, a tras iar un loz european necâştigător, prin faptul că a cerut reprezentei Românei în COREPER să voteze împotriva şi o Kovesi. Iar asta în pofida faptului că se contura clar o victorie a fostei şefe a DNA.

Însă, ca s-o încurajeze, propaganda rusă, prin vocea Sputnik, îi oferă doar azi trei articole laudative Vioricăi Dăncilă. Dacă le citeşti, poţi crede că, de când suntem, n-am avut în poltică un geniu mai dihai. Unde dă Bruxelles-ul, pupă Moscova.

Nu susținem un mandat pentru Kovesi, nu susținem pentru că mi se pare o abordare firească, când există suspiciuni asupra oricărui om indiferent pentru postul pentru care candidează, trebuie mai întâi să se lămurească situația, declara deunăzi premierul.

Întrebată, la Digi24, în legătură cu suspiciunile şi acuzele la care se referă Viorica Dăncilă, Kovesi a răspuns:Nu comentez ce spun politicienii, nu am răspuns, nu o s-o fac nici acum. Am văzut că a fost o discuţie cu privire la votul pe care România l-ar fi dat sau nu l-ar fi dat împotrivă, nu am nicio informaţie oficială. Importantă a fost susţinerea a mii şi mii de oameni din România, care m-au susţinut în această procedură plină de obstacole. Din acest punct de vedere, România m-a susţinut.

Urmează și un vot în Consiliul European, dar, teoretic, acesta este o formalitate, iar numirea lui Kovesi în funcție pare a fi deja o certitudine.

UPDATE Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, ar fi votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să voteze împotrivă, aşa cum arătam mai sus. Surse diplomatice susţin, conform Adevărul, că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi. Ar fi contat şi telefonul pe care Odobescu l-a primit de la preşedintele Klaus Iohannis în această dimineaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.