
Marcel Ciolacu dă senzaţia că idolatrizează viziunea economică a lui Ceauşescu care a dus la o lipsă acută de alimente şi bunuri de larg consum în România.
Ciolacu, lider al PSD, dar şi luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române, titlu care-i aduce şi beneficii materiale, a spus:…pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile… Ca să vezi gândire economică.
Să ştiţi că pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum, când n-a îndatorat-o nimeni, niciodată? Eu nu vorbesc de împuşcat, nu, Doamne fereşte!, susţinea Ciolacu, la TVR, într-o declaraţie critică la adresa lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, cel care, în opinia liderului PSD, a împrumutat România la o dobândă foarte mare.
Până ne vom lămuri ce şi cum cu împrumuturile blamate de liderul PSD, precum şi de ce guvernul PSD a golit fondul de rezervă, recursul lui Ciolacu la istoria recentă e jalnic. În primul rând, revoluţionarul nostru ar fi trebui să ştie că Ceauşescu, pe care parcă-l regretă, a fost pus la zid fiindcă toţi cei care au preluat puterea în 1989 se temeau că, dacă revine, îi va popii, fără milă, inclusiv pe revoluţionarii de la care se revendică Ciolacu. Deviza zilelor de dinaintea execuţiei lui Ceauşescu era: Ori noi, ori el, iar sloganul: Ceauşescu a fost împuşcat pentru că a plătit datoriile, apărut la începutul anilor ’90, aparţinea nostalgicilor comunişti şi nu are nicio acoperire.
În ce priveşte datoria externă la care se referă Ciolacu, chiar dacă, după 1981, momentul în care România a intrat în incapacitate de plată, pe Ceaușescu nu-l soma nimeni s-o plătească, el a dispus achitarea rapidă a acesteia, cu efecte catastrofale asupra nivelului de trai al populaţiei. Megalomania care l-a împins pe Ceauşescu să forţeze achitarea datoriilor, luate cu dobânzi foarte mari, fără disecernământ, a însemnat: lipsuri, foame, frig şi mizerie. Pe scurt, decizia lui Ceauşescu legată de rambursarea grăbită a miliardelor de dolari a fost una extrem de proastă şi a dus România pe marginea prăpastiei. Să sugerezi azi faptul că achitarea rapidă a datoriilor de dinainte de 1989 ar fi fost o mutare inteligentă, arată doar prostie crasă.
Şi, pentru că tot veni vorba, o bună parte dintre cei care au decis execuţia lui Ceauşescu, în frunte cu Ion Iliescu, din motivele arătate mai sus, sunt oamenii care au pus bazele FSN, transformat, în mai multe etape, tocmai în PSD-ul de azi, pe care-l conduce… Da, aţi ghicit: Marcel Ciolacu. Aşa că el măcar trebuia să ştie de ce a ajuns Geniul din Carpaţi cu spatele la zid.
Ciolacu condamna superficialitatea altora, dar cu a lui se intelege bine