Naţional Arena – un stadion construit pe mormântul fotbalului românesc

Habar n-am de ce-i zice  (la tv) Naţional Arena şi nu Arena Naţională, aşa cum ar fi mai mai potrivit pe româneşte, dar nu intru deocamdată în polemică pe acest subiect. Aştept lingviştii.

Iată, în sfârşit, avem un stadion de fotbal la nivel mondial, însă realizarea e de rău augur într-o ţară alandala. Părerea mea. Păi da, alandala, pentru că, de pildă, în România sunt maşini bengoase peste maşini bengoase, dar şoferii care le conduc n-au parte de şosele, ci de gropi  fatale, taman când le e lumea mai dragă.

Tot România-i ţara hergheliilor, însă, paradoxal, posedă doar o caricatură de hipodrom, la Ploieşti. Unul în care nişte cai superbi aleargă în faţa unor trăsurici ridicole.

Dar să revin. Pur şi simplu Naţional Arena mă sperie. Nu pentu că-i o construcţie de invidiat în Europa, ci pentru că până mai ieri avem totuşi oarece fotbal, în pofida faptului că stadioanele pe care se jucau marile meciuri arătau ca nişte gropi de noroi. Acum avem o arenă adevărată, dar fotbalul românesc a fost îngropat în vecii vecilor de un Mitică Dragomir ori Mircea Sandu.

Aşa că eu, unul, care iubesc enorm caii, nu-mi doresc în ruptul capului ca lui Oprescu să-i treacă prin minte să construiască un  hipodrom modern. Doamne fereşte! Ghinionişti cum suntem, atunci când va fi gata n-o să mai găsim picior de cal de rasă pe plaiul mioritic.

Un comentariu la „Naţional Arena – un stadion construit pe mormântul fotbalului românesc”

  1. mai bine ii zidea acolo pe gigi, mitica si mircea sandu, la un loc. asa mai aveam o sansa si nu se surpa fotbalul de tot si definitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.