Nistorescu, avocatul irealității sau în zadar îi spală pe Cristoiu și pe Gușă; nu-i face nici mai albi, nici mai strălucitori

Hodoronc-tronc, sub titlul, Dușmanii fictivi ai ticăloșiei, Cornel Nistorescu sare să-i apere pe Ion Cristoiu și pe Cozmin Gușă. Motivul: cei doi ar fi fost trecuți pe nedrept în listele de putiniști. Așa că-i spală Nistorescu în Cotidianul, ca la Nufarul. Pe scurt – basma curată.

Listele cu putiniști sunt o făcătură strategică, susține, cu ardoare, Nistorescu, dar fără un minim argument plauzibil. Apoi, tot el, afirmă: Să fie Cristoiu într-o rețea? Aberație mai mare nici că se poate! Cristoiu abia se înțelege cu sine însuși, necum să aibă vreo legătură cu Gușă sau cu nu știu cine. Ei bine, m-am prins! Raționamentul suprem al lui Nistorescu e că Ion Cristoiu nu poate face propagandă rusă pentru că Titanul din Gășești abia se înțelege cu sine. Ilar, ca să nu spun ridicol.

Dacă Nistorescu e gata să bage mâna în foc pentru Cristoiu, în cel privește pe Gușă chestiunea e oarecum nuanțată. Delirul geostrategic al lui Cozmin Gușă poate fi interpretat (…) După ce a fost alungat de la ușa lui Adrian Năstase și mai apoi a lui Traian Băsescu, Cozmin Gușă n-a rămas decît cu giugiulelile Elenei Udrea. Ar fi fericit să fie băgat în seamă de pe la Kremlin, dar și acolo a rămas ca vițelul la poarta nouă. Așa că și Gușă ar putea fi socotit în cel mai rău caz doar un putinist de vopsea, dar nu de substanță și în nici un caz periculos, scrie Nistorescu. De unde pricep că și discursul lui Gușă, aproape identic cu al Moscovei, e doar o spoială, deloc periculos. Poate că și el are oarece probleme cu înlăuntrul său. Adicătelea, tot o neînțelegere cu sine însuși, vorba lui Nistorescu.

Am citit de vreo trei ori textul confuz al lui Nistorescu legat de albirea lui Cristoiu&Gușă, dar și a altor mușterii, scris în cheia criticii contructive – ideea călăuzitoare a multor sedințele de partid lărgite din vremea comunismului. Iar singura concluzie la care am ajuns e că în urma uriașelor eforturi de spălare n-a rezultat nimic curat.

Citește și:

Un comentariu la „Nistorescu, avocatul irealității sau în zadar îi spală pe Cristoiu și pe Gușă; nu-i face nici mai albi, nici mai strălucitori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.