Olguţa Vasilescu, întrebare de noaptea minţii: Câţi români au votat prin corespondenţă în străinătate?

Lia Olguţa Vasilescu, şefa Comisiei speciale de anchetă privind investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai, ne-a băgat deja în ceaţă.

Trecând deocamdată peste faptul că PSD  a cerut o investigare parlamentară a alegerilor pe care, de fapt, le-a organizat, consemnez doar întrebarea extrem de inteligentă pusă de Olguţa Vasilescu, ilustra şefă a comisiei, cea care încearcă să găsească vinovaţii, chiar dacă, momentan, se află într-o mare confuzie. Fireşte, s-ar putea s-o depăşească dacă, până la urmă, va afla ce şi cum cu legislaţia în vigoare.

Lia Olguța Vasilescu, preşedintele comisiei, întreabă: Câți cetățeni români au votat în străinătate? Dintre ei câți au votat prin corespondență și câți pe listele suplimentare?

Laura Elena Chiorean, secretar general MAE, răspunde: Nu am avut vot prin corespondență la aceste alegeri, după cum arată Digi24.

Pe scurt, Olguţa Vasilescu nu ştie încă faptul că la alegerile eurparlamentare din 26 mai nu se putea vota prin corespondenţă, pentru că  acestă procedură n-a fost legiferată. Votul prin corespondenţă în diaspora este, deocamdată, doar un deziderat.

Aşa că opresc aici pentru că, altfel, n-aş face decăt să dezvolt un subiect legat de prosperitatea prostiei.

VEZI IMAGINI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.