Pâlşule, trimite-ne pe toţi în Africa de Sus. Doar acolo vom scăpa de Băsescu, Ponta şi Antonescu

Dacă nu ştiţi încă cine-i Mihai Pâlşu, în prezent directorul ziarului Puterea, nu vă faceţi mari probleme. De-acum, niscai gafe monumentale – comise pe o suprafaţă de doar două rânduri – l-au trimis în galeria nemuritorilor. Cu siguranţă veţi auzi de el pentru că, aureolat de glorie, directorul sus-numit are deja locul său în capitolul „Aşa nu” al istoriei presei româneşti postdecembriste.

Să conduci un ziar în timp ce afirmi, într-un editorial care se doreşte super inteligent, că Victor Ponta va fi prezent în „Africa de Sus” la „Congresul Internaţionalei Socialist”, e o performanţă aproape fără precedent.

Întotdeauna, ridicolul atinge sublimul. Iată, şi atitudinea lui Pâlşu faţă de cititorii săi – vreo 200 – demonstrează din plin acest fapt.  Editorialul a fost publicat în ediţia online din 26 august, iar până azi, 28 august, nici chiar autorul, în sublima sa aroganţă, nu s-a sinchisit de necesara corectură.

Mihai Pâlşu, din abisul gândirii sale de director: „În fine, de astăzi până joi, premierul Victor Ponta vorbeşte engleza la CapeTown. Primul-ministru a ţinut să fie prezent în Africa de Sus, acolo unde se ţine Congresul al XXIV-lea al Internaţionalei Socialist – un fel de olimpiadă a celor care susţin mai multe «probe», cum sunt creşterea şi protecţia socială, lupta pentru drepturile şi libertăţile oamenilor…”.

UPDATE. Iată, constat, azi (29 august), Mihai Pâlşu a fost convins de faptul că Africa de Sus se numeşte, în realitate, Africa de Sud, precum şi că Internaţionala – la care s-a dus Ponta – este Socialistă,  după cum arată editorialul său de site-ul  ziarului Puterea, tocmai corectat. Salut şi faptul că i-au fost necesare doar trei zile de gândire pentru a pricepe ce şi cum în respectiva chestiune.

5 comentarii la „Pâlşule, trimite-ne pe toţi în Africa de Sus. Doar acolo vom scăpa de Băsescu, Ponta şi Antonescu”

 1. Domnului Pâlşu nici ceva gramatica nu i-ar strica, daca tot e ziarist.
  In context, corect este „prim-ministrul”, nicidecum primul-ministru.
  Chiar daca o fi primul ministru roman care calca in Africa de Sud. Pardon, de „Sus”…

 2. Pâlsu isi imagineaza ca pletele si barba de hippiot intarziat (in primul rand la minte!) il autolegitimeaza pentru delicata profesie de jurnalist.

  Numai ca gramatica ii cam joaca feste iar corectorii (daca exista asa ceva prin preajma lui) au taiat-o in vacanta, ingroziti de monstruozitatile ortografice ale habarnistului (chiar si in ale geografiei!).

  Deh, „analfabeti pe care tara nu putea sa-i mai incapa…au dat buzna-n jurnalism si-au mancat cacat cu apa”.

 3. A ingropat ziarul Ziua si, la indemnul lui Rosca Stanescu, a lasat oamenii pe drumuri. Daca nu credeti, intrebati tot la Puterea, pe domnul Catalin Pena, par examplu, zis si Fefe.

 4. Nu pilsu este vinovat de falimentul de la ZIUA. Autorii sunt Sorin Rosca Stanescu si Vintu. Pilsu este doar prototipul idiotului perfect.

 5. Palsu, este doar un exemplu, din miile de exemple in care IMPOSTURA…s-a instalat la conducerea unui ziar! Sa mai dam alte exemple de IMPOSTURA?
  Ia de aci: BICHIR, EVELIN BADEA, sau ANDRONIC…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.