Ramona Ioana Bruynseels, catalogată drept nesimţită de propaganda rusă: L-ar fi insultat pe Vadim Tudor

Propaganda rusă, prin vocea agenţeie Sputnik, se arată extrem de băşicată de faptul că Ramona Ioana Bruynseels l-ar fi ponegrit pe patriotardul Corneliu Vadim Tudor.

Primele alegeri prezidențiale la care am avut dreptul de vot să particip au fost cele din anul 2000 – unde, în turul doi, a trebuit să aleg între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor. La fel ca mulți dintre noi, am ales răul mai mic”, afirma Bruynseels, citată de Sputnik.

De ce a sărit însă propaganda rusă în apărarea lui Vadim Tudor? Candidata, fără nicio şansă, nici măcar nu l-a atacat pe fostul lider al PRM. Ea doar arăta starea de fapt a alegerilor prezidenţiale din anul 2000.

Ei bine, pentru că Dragoş Dumitriu, autorul articolului Nesimțirea unei candidate – se promovează insultând personalități ale istoriei!, publicat ieri de Sputnik, agenţie de presă guvernamentală rusă, a fost unul dintre locotenenţii lui Vadim Tudor, care l-a uns şi deputat PRM. După ce-a primit mandatul de parlamentar, Dumitriu a plecat din ograda lui Vadim la partidul Varanului, iar acum a devenit unul dintre cei mai greţoşi propagandişti ai Moscovei în România. Spun greţos şi pentru că atacul la Ramona Ioana Bruynseels, candidata promovată de Dan Voiculescu, nu cred că-i directivă de la Kremlin, ci este legat de umorile lui Dumitriu. Vrea să arate celor încă rămaşi în PRM, de care este încă legat, faptul că cine contestă personalitatea istorică a lui Vadim Tudor e prost văzut şi de propaganda rusă.

Articolul citat mai sus, în care declaraţia candidatei a fost folosită doar ca pretext întru mărirea lui Vadim Tudor, apare în secţiune politia agenţei de presă ruse. Aşadar, asumat de Sputnik.

În ce priveşte personalitatea istorică a lui Corneliu Vadim Tudor, clamată de Dragoş Dumitriu, trebuie reamintit că fost una extrem de toxică. N-avem de ce ne mândri cu un patrioatard, oricât ar vrea Dumitriu şi Sputnik.

Fostul lider al PRM a fost un poet de curte al familie Ceauşescu, pe care chiar Adrian Păunescu, un alt poet de curte al Geniului de la Scorniceşti, îl numea măcelar care umblă cu cizmele în biblioteca naţională, catalogându-l, totodată, drept: violent, ipocrit şi imitator.

Să-şi exprime Dragoş Dumitriu ataşamentul fată de ideile ciuce ale lui Vadim Tudor în şedinţele PRM. Pentru posteritate, Vadim Tudor e o ruşine – extremist, xenofob, promotor al unor mesaje de ură. Un politician anacronic care legitima idei periculoase, precum execuţii cu mitraliera pe stadioane ori îndemnul de-a arde în public articolele unor ziariştii, comentatori politici, oameni de cultură, politicieni care nu-i erau pe palc şi trecerea acestora pe liste negre. Îmi e şi silă să scriu despre mizeria lăsată moştenire de Vadim Tudor, cel care a scuipat de-a lungul vremii şi în obrazul majorităţii colaboratorilor săi apropiaţi, după ce i-a folosit ca preş. Amintesc doar că a fost aruncat în lada de gunoi a politicii chiar de către electorat, iar asta-i o victorie a raţiunii împotriva ipocriziei nemărginite.

După cum spuneam, articolul lui Dumitriu este postat în secţiune politică a agenţei de presă ruse. În consecinţă, Sputnik, care-l numeşte pe Vadim Tudor marele patriot, simbol al naționalismului cult românesc, unul dintre cei mai de seamă intelectuali români ai ultimei jumătăți de secol, jurnalist, scriitor, om politic  – și orator de prim rang la nivelul istoriei parlamentare, îşi asumă şi mizeriile pe care patriotardul le-a debitat de-a lungul carierei sale poltice.

Revenind la Dragoş Dumitriu – anti-american, anti-UE, cel care rostogolește în Sputnik scenarii dezgustătoare, inspirate de mituri comunistoide ridicole -, mai amitesc că ar fi, la 55 de ani, posesor de pensie parlamentară specială uriaşă, conform relatărilor din presă, în timp ce mii şi mii de oameni care au construit, de fapt, această ţară au pensii de mizerie. Sinecura de la Sputnik e başca, aşa că spun doar: Bravos naţiune, halal să ne fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.