„Ridicăm România”. Bine că nu o sculăm. Adică, n-o trezim chiar cu noaptea-n cap

Rar am văzut sloganuri mai neinspirate, ba unele sunt chiar stupide, decât cele pentru europarlamentarele de duminică, 25 mai. Ori partidele din România au tratat această confruntare electorală precum concursurile şcolare de orientare turistică, ori isteţii care le-au propus cred că textele de campanie trebuie să fie mai mult ermetice decât concise. Slavă Domnului că n-au fost săpate şi-n piatră, ci doar au acoperit niscai bannere – foarte scumpe, dar perisabile.
Trecând peste scandalul declanşat de sloganul: „Mândri că suntem români”, al PSD, sper că europarlamentarii socialişti de la noi chiar nu merg în PE ca să-i înveţe şi pe ceilalţi cum se însămânţează, pe româneşte, praful de pe tobă. Mi-aş dori ca la Bruxelles să fim cât mai europeni
PNL zice: „EuroCampioni la fapte”. Iată un sofism (al politichiei, fireşte) cât Casa Poporului. Ca să fii campion la fapte, e bine să fii, mai întâi, la vorbe, altfel nu convingi ditamai Parlamentul European.
PDL vrea să câştige cu: „Europa în fiecare casă”. Atrag atenţia domnilor democrat-liberali că, de fapt, Europa se întinde de la Atlantic la Urali. Iar acum, ca niciodată în ultimii ani, pe bătrânul continent sunt zone atât de fierbinţi – adică, unde se trage, la propriu – încât nimeni din România nu le doreşte aproape, mai ales în casă.
PNŢCD: „Apărăm România ta!”. E clar, vin ruşii, iar ţărăniştii merg la oaste, nu la Bruxelles.
PMP, cel cu membri bine instruiţi, spune: „Ridicăm România”. Bine că nu o sculăm. Adică, n-o trezim chiar cu noaptea-n cap. Păi la ce vă gândeaţi?
Noua Republică: „Furatul ucide!”. Şi fumatul!
Noroc că prostia e nemuritoare. Zic asta aşa… ca să termin într-o notă optimistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.