Şefa TVR apără cu impertinenţă maximă revelionul lui Garcea care batjocoreşte protecţia anti-coronavirus

Tupeul Doinei Gradea, președinte – director general al TVR, este maxim şi întrece orice limită. Bănuiesc însă că vrea să ne arate că incompetența e şi trufaşă.

Televiziunea naţională  a fost acuzată pe bună dreptate că a produs un program de revelion abject, marca Garcea & Dan Bittman, de 50.000 de euro, în care cei doi cunoscuţi coronasceptici, dar nu numai, n-au urmărit decât să facă băşcălie de pandemia pricinuită de noul coronavirus. Adică, la TVR a fost luată în derâdere masca, vaccinul, pericolul pricinuit de virus, distanţarea socială, ca şi măsurile de protejare a oamenilor.

Imediat, Doina Gradea a sărit ca arsă şi a spus cu impertinenţă că n-a fost vorba despre băşcălie ci despre satiră. Mai mult, ca să arate că nu-i pasă de critici, actuala şefă a TVR afirmă că Revelionul ar putea fi redifuzat, chiar dacă sunt voci avizate care spun că respectivul program tv instigă la nerespectarea regulilor de combatere a coronavirusului.

Într-un comunicat pe care mai bine nu-l dădea, Gradea (foto mai jos) susţine doct că bășcălia e una, satira e altceva. Se înşeală profund doamna cocoţată în fruntea TVR de Liviu Dragnea în încercarea ei de-a face pe isteaţa. A lua pe cineva în bășcălie înseamnă să-ţi baţi joc de respectivul, să-l faci de râs. A satiriza (în sfera comicului, cum invocă Gradea) înseamnă a critica cu violență și caricatural pe cineva sau ceva. E cam acelaşi lucru.

Însă nu înţelesul celor două cuvinte asemănătoare de care face tapaj Doina Gradea este important în context, ci faptul că băşcălia ori satira vizavi de o pandemie din cauza căreia au murit deja peste 1.850 000 de oameni pe această planetă e de noaptea minţii. Una fără lună şi stele.

Bine că în aprilie raportul de activitate al TVR va fi respins de Parlament, iar Doina Gradea va pleca acasă, supărată foc pentru că nu mai primeşte lunar de la stat o sinecură de 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%. Această cifră astronomică a fost dezvăluită de ziare.com. Până atunci cei care urmăresc televiziunea publică vor mai avea parte de efectul învăţăturilor lui Dragnea către Gradea, ca şi de prestaţia tembelă a lui Ionuţ Cristache, protejatul şefei TVR.

Mai rămâne de văzut şi dacă istoria n-o va aşeza cumva pe Gradea, care crede cu cinism că-i firesc ca efectele unei pandemii catastrofale pentru întreaga omenire să fie satirizate, lângă înaintaşul ei de tristă amintire Paul Everac. Cel din urmă se afla prin 1994 în topul celor mai detestate persoane publice din România şi din cauza unui program de revelion la TVR.

3 comentarii la „Şefa TVR apără cu impertinenţă maximă revelionul lui Garcea care batjocoreşte protecţia anti-coronavirus”

  1. Gradea crede ca mitocania e oarece cochetarie. Nu poti satiriza o nenorocire, nimeni nu face asta, nicaieri. A largit prostul gust si a consolidat vulgaritatea. Asta face TVR de ani de zile.

  2. Toate au o explicatie. Presa/ Mugur Mihiescu fost recrutat de Securitatea comunista in timpul armatei si a furnizat informatii despre colegii lui militari, potrivit CNSAS. Mihaescu a semnat angajament cu Securitatea in 2 iunie 1986 si a primit numele conspirativ Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.