Şi Ţiriac ne arată cât de inutil e CNSAS

Ştirea că Ion Ţiriac a fost recrutat de Securitate, venită chiar dinspre CNSAS, dovedeşte încă o dată cât de inutilă este costisitoarea instituţie.
Aşadar, în 1963  tenismenul a fost recrutat. Apoi,  în 1966, agentul „Titi Ionescu” este abandonat  de către ofiţerii poliţiei politice pentru că nu oferea informaţii preţioase. Pe scurt, magnatul a colaborat cu băieţii cu ochi albaştri, dar n-a făcut poliţie politică.
Dacă-i aşa a fost cu adevărat n-o să aflăm însă niciodată. Şi acum am să vă spun şi de ce, apelând la un alt caz mult mediatizat.
Conform documentelor aflate în prezent la CNSAS, ziaristul Sorin Roşca Stănescu e curat ca lacrima. Numai că, după ce au fost publicate dovezi că el fost recrutat de Securitate, omul a recunoscut. Apoi, prin ’95-’96, a mărturisit colaboratorilor săi, printre care mă afllam şi eu, că regretă acest episod din viaţa sa. Ulterior, Roşca a vorbit în mai multe rânduri şi chiar a scris pe marginea recrutării sale.

La CNSAS nu exista însă nimic despre Roşca, după cum mărturiseşte  chiar Dinescu. Dosarul său este în alta parte. Acolo o fi  şi restul din cel al lui Ţiriac? Acesta-i unul dintre motivele pentru care spun că instituţia este inutilă. Consumă bani publici ca sa ofere frânturi de informaţii.

De altfel,  declaraţia  lui Sorin Rosca Stănescu nu mai are nevoie de comentarii: „Nu am primit de la CNSAS o adeverintă de necolaborare cu Securitatea (spunea ziaristul) . Am auzit şi eu din presă (…) Dar dacă este adevărat, şi bănuiesc că este, această a doua adeverinţă reprezintă al doilea fals, pentru că din 1992 am recunoscut public şi am regretat public că am colaborat cu Brigada Antiteroristă a Securităţii”.

Cum sunt unul care care a scris ani de zile despre Securitate, deloc laudativ, nu cred că pot fi acuzat că denigrez Consiliul. Insă derizoriul în care se scaldă CNSAS încă de la înfiinţare a devenit de-a dreptul jenant, ca să să exprim elegant.

Un comentariu la „Şi Ţiriac ne arată cât de inutil e CNSAS”

  1. CNSAS este util, dar cu o alta lege. Ce se petrece acum acolo e de ras. Sunt mandri ca pescuiesc doar plevusca. Vedeti titlurile recente din ziare:/Tiriac n-a facut politie politica\ si nu mai este nevoie de nici un comentariu.
    Nici Rosca Stanescu, cel care a distrus credibilitatea presei, dupa cum scriu chiar colegii sai, nu a facut politie politica dupa CNSAS, chiar daca s-au publicat chitantele pe care le semna atunci cand lua banii de la Securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.