Un teolog vrea să reformeze PSD, uitând că Dumnezeu a făcut trandafirii şi dracu le-a pus ghimpii

Ionuț Vulpescu, senator PSD, președintele interimar al Consiliului Național al PSD, fost ministru, fost consilier al lui Ion Iliescu, a elaborat un raport în care identifică 40 de motive din cauza cărora partidul a pierdut alegerile din 2019.

În respectivul document, el arată dezastrul în care se află PSD: …cea mai grea perioadă a partidului, de la înființare (…) izolat de familia europeană social-democrată, criticat pentru discursul antieuropean și incapabil să se conecteze cu categorii tradiționale de electorat pentru stânga

Raportul său critică şi lupta PSD cu justiţia ca şi ieşirile dictatoriale ale lui Liviu Dragnea, total dăunătoare partidului. Documentul, care ar avea rol de Pasărea Phoenix e lung şi stufos, însă, dacă vreţi să-l citiţi, îl găsiţi aici.

Şi iată cum Ionuț Vulpescu, absolvent de Teologie, încercă să arate cum poate fi restartat un partid în care şi-a băgat dracu’ coada. Adicătelea, din câte pricep eu, reformarea PSD ar însemna ca nişte băieţi dăştepţi să dea, filzofic vorbind, niscai holdupuri la magazia tămâie a lui dracu’. Misiune imposibilă.

Am spus misiune imposibilă gândindu-mă şi la o vorbă veche, din popor: Dumnezeu a făcut trandafirii şi dracu le-a pus ghimpii. Am spus filozofic vorbind pentru că Vulpescu are o ditamai teză de doctorat în Filozofie, catalogată drept plagiat masiv, dar omul e suspus greşelii, aşa că nu o mai lungesc.

Un comentariu la „Un teolog vrea să reformeze PSD, uitând că Dumnezeu a făcut trandafirii şi dracu le-a pus ghimpii”

  1. Emile bine scris, pe alocuri cu o ”tusha” extraordinara! Dar fenomenul de care tu scri e doar un banal oportunist, de doi bani speranța! De ce spun asta? Simplu… îmi voi permite ați doua exemple: pe când era la Ministerul, asa zisei Culturi. domnul în cauza era preocupat sa nu se ajungă atât de ușor la el, ca mai apoi, când nu mai era acolo, la Cultura, sa se ocupe cu dat sfaturi! Nu a fost în stare sa CUMPERE câteva exemplare dintr-o revista de cultura, în care apărea el, într-un interviu, deși acolo susținea…. sus și tare ca…. ”aceasta(cultura) trebuie susținută financiar”… Deci, mon cher, despre ce naiba vorbim, ca de cine chiar nu are rost a mai pune prea mari accente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.