Alina Mungiu-Pippidi sugerează că Rovana Plumb s-a împrumutat precum toţi românii amărâţi, dar şi că fără PSD suntem sortiţi pieirii

Încercând să-i ridiculizeze pe cei care nu-i sunt pe plac (sau, de fapt, n-o mai plac), Alina Mungiu-Pippidi ne spune că Rovana Plumb s-a împrumutat în mod firesc. Aşa… precum tot românii amărâţi. De unde pricep că, în opinia analistei noastre, Comisia JURI din PE, care a refuzat s-o ungă în funcţia de comisar european pe europarlamentara aleasă pe listele PSD, tocmai din cauza unui împrumut controversat, cu multe semne de întrebare, a greşit profund. Aşadar, tot sandalul ăla legată de integritate ar fi fost o balivernă.

După cum zice doamna Mungiu, suntem o ţară de datornici. Se poate, însă e straniu (mă exprim elegant) să primeşti tam-nisam un împrumut de 800.000 de lei, precum Rovana Plumb. Iar, conform relatărilor din presă, imprumutul cu pricina să fi achitat de Rovana Plumb, brusc şi ulterior declanşării scandalului în PE, cu doua case care nu-i prea îi aparţin Rovanei Plumb.

…Leul a căzut în urma creșterii instabilității politice, după un un de zile în care internaționalizarea luptei noastre politice a afectat dobânda la care se împrumută țara. Nu e în interesul românilor să plătească dobânzi mai mari la credite. Și suntem o țară de datornici, nu doar Rovana Plumb a contractat un împrumut, ci majoritatea românilor. În interesul stabilității era mai bine dacă de vineri anunțam soluția unei crize politice creată de trecerea moțiunii, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Exclusivitate. Klaus Iohannis pune condiții noului guvern, publicat în romaniacurata.ro, o intenţie de satiră la adresa lui Iohannis si a PNL din care înţeleg doar că, fără o guvernare PSD, suntem sortiţi pieirii. Prietenii ştiu de ce.

9 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi sugerează că Rovana Plumb s-a împrumutat precum toţi românii amărâţi, dar şi că fără PSD suntem sortiţi pieirii”

  1. Vad o fuga de idei in textele acesti cucoane, extrem de confuza pe alocuri, incat ma gandesc serios la patolgie. Multi ii spun libertate de opinie; altii, frustrare.

  2. PARAZITA DRACULUI PE MINE NU MA IMPRUMUTA NIMENI CU 1000 DE LE NICI FRATELE MEU IAR PE NENOROCITA ASTA A IMPRUMUTATO O PERSOANA FIZICA [NU SEFUL DE LA ROMGAZ ] CU 800000 DE RONI LUAOAR DRACU DE NENOROCITA

  3. NU MA POT ABTINE TREBUIE SA SPUN CA SE INTAMPLA ACESTE HOTI PENTRU CA NU MAI AVEM JUSTITIE NU MAI AVEM D.N.A NU MAI AVEM S.R.I. SI TOATE ASREA DIN CAUZA LUI PSD C.C.R SI SPURCATUL DE DRAGNEA

  4. Uneori tacerea e de aur, asa ar fi fost si in cazul in care aceasta doamna, de altfel inteligenta, ar fi tacut. Nu stiu daca dansa are credite sau nu, dar majoritatea romanilor au credite modeste din cauza faptului ca nu indeplinesc conditii si poate nici posibilitati de rambursare. Distinsa doamna Plumb a luat 800.ooo de euro sa ii plateasca 25 sau 30 de ani, habar nu am ce dobanda are de platit, dar in 30 de ani o fi si asta o suma fabuloasa, asa ca imprumutul ei nu e la fel cu cel al oricarui roman.

  5. Doamna muiangiu, am inteles de atatea ori ca dumneaei nu are gat, dar ca nu prea are cap ci un bostan nu prea pricep.Ideia ca Romania este in doliu deoarece nu mai are cine sa Jefuiasca tara iar nu o cred.Va urma o perioada lunga pana ce Mafia Distrugatoare va fi acceptate la conducerea tarii ,,,

  6. Imi dau seama de unde au pornit bancurile cu Alinuta… In rest, pe cat de frumoasa, pe atât de inteligenta …Sinecurile se mențin cu sacrificii (bun simt, decență) …

  7. Am avut o impresie f buna de doamna Mungiu,cu ani in urma,cand a fost ales presedinte baba Constantinescu,a vorbit toata noaptea la televizor si am ascultat’o cu placere .De o foarte buna bucata de timp a trecut in barca psd’ului,a molipsit’o sindromul iliescovici-dracnea.S’a imbolnavit de ciuma rosie,si adta duce la turbare.

  8. Pe Alina am cunoscut-o inca din studentie, cu atat mai mult cu cat mi-era aproape vecina. Era vehementa si apriga inca de pe cand era redactor sef la Viata studenteasca ( ziarul studentilor comunisti ieseni) care era subordonat CUASC Iasi cu sef Tompea Doru, profesor de stiinte sociale. Am intalnit-o cativa ani mai tarziu ca redactor sef la Evenimentul lui cristoiu. Avand in vedere ca fosta mea vecina a terminat medicina cu specializare psihiatrie si daca nu ma insel a lucrat ceva ani la Socola…sunt explicabile comportamentul si afirmatiile ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.