Abject: Alina Mungiu-Pippidi se foloseşte de venerabilul Mihai Şora ca să-l apere pe Raed Arafat

După ce Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost vizat de o plângere penală legată de intervenţia de la Colectiv, Alina Mungiu-Pippidi a sărit ca arsă. Nu înaite de a ne spune câtă treabă avea ea pentru Oxford Research Encyplopedia.

Între venerabilul Mihai Şora şi Raed Arafat nu există nicio legătură, dar a însăilat-o analista noastră atomică drept pretext întru apărarea lui Arafat. Manevra este de-a dreptul abjectă.

Totodată, e dificil să aflăm de la ea cine-l vrea pierdut pe Arafat, pentru că din articolul Jos labele de pe Șora și Arafat, măi, nemernicilor!, publicat de Mungiu-Pippidi în romaniacurata.ro, portal pe care tot ea îl controlează, n-am înţeles decât faptul că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, e arogant, ori şi că ziaristul Cristian Tudor Popescu ar sufla în aceeaşi direcţie cu SRI.

…A, e arogant (Raed Arafat – n.m), se crede centrul lumii, etc- se poate- la fel, fiecare bărbat român, dar majoritatea fără să aibă de ce. Chiar nu vă întrebați cum apar filme miraculoase, cum analiști oficiali care nu suflă niciodată decît în aceeași direcție cu SRI, de genul lui Cristian Tudor Popescu, se dezlănțuie la comandă, cum de o obscură organizație numită ”Reset”, care s-a ilustrat doar stînd după Polițeanu și compania în ultimii doi ani de mare revoluție antipesedistă…, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul menţionat, ca să ne arate, încă o dată, că părerismul retoric ar fi disciplină serioasă.

În final, ne mai spune doamna, cine are alte opinii decât ale ei pe social media face parte dintr-o gloată de idioţi. Mai înţeleg, hodoronc-tronc, şi că PSD ar fi adus bunăstarea, pentru că, zice ea, niciodată populația nu a fost mai înstărită și mai plină de depozite în bănci, dar şi că noi, plebea, aflată în regres, avea destul scuipat ca să stingem flăcările. Mărturisesc, asta cu scuipatul şi flăcările e „bine absconsă”.

Alina Mungiu Pippidi: Nu ar exista atîtea canalii fără scrupule în România dacă opinia publică nu ar fi regresat atît de mult de cînd cu social media. Sfera publică a devenit gloata publică! Autoritatea e zero! Spune guvernatorul Băncii Naționale că niciodată populația nu a fost mai înstărită și mai plină de depozite în bănci? Nu îl aude nimeni, deși e în sfîrșit un fapt. Toți idioții sunt ocupați să distribuie în schimb că ”țara e în flăcări” sau alte anunțuri isterice. Nu mi-aș face griji nici dacă țara ar fi pe bune în flăcări, că aveți voi destul scuipat să le stingeți!…

De ce i-a pus alături pe Şora şi Arafat, pot desluşi, după cum am scris mai sus. Însă ce legătură au cei doi cu Isărescu, autoritatea, gloata, depozitele bancare, idioţii, regresul şi scuipatul poate că ne va lămuri Alina Mungiu-Pippidi într-un viitor articol delirant. Momentan n-a prea avut timp de explicaţii, fiind extrem de ocupată cu propășirea, aşa cum ne lasă să înţelegem la începutul articolului, mai ales că are deja cinci zile întârziere la predarea articolului Administrație publică și calitatea guvernării pentru Oxford Research Encyplopedia și cinzeci de studenți la ușă.

În rest, să începi un articol invocând cât esti de prinsă cu un alt articol, mult mai important, e caraghioslâc la pătrat

4 comentarii la „Abject: Alina Mungiu-Pippidi se foloseşte de venerabilul Mihai Şora ca să-l apere pe Raed Arafat”

  1. Doamna cu pricina MP delireaza de ceva vreme si cînd mă gindesc cit o stimam ne abureste ne subestimeaza inteligenta permanent pentru domnia sa suntem o gloată..Articolul este o varza fuga de idei Personajul arată jalnic

  2. Cucoana vrea sa isi faca reting necunoscand caracteristicila unei sali,daca au fost respectate.Numar de persoane pe suprafata si volum,evacuare(usi),povoazare(hartie creponata,steaguri,flori,tablouri,ghirlande),toalete,samd.Reglementarile sa incadreaza in cel europene?Cine a dat avizul,dar cel care a trebuit sa-l implimenteze?La asa tragedie care se baga unde nu-i firebe oala.As numi-o pislaitar(pacat ca nu are si femenin).

  3. Nu o sa o lecuiti de nesimţire doar batandu-i obrazul, nerusinarea nu este doar atributul analfabetilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.