Absolvenţii şcolii lui Traian Băsescu vor confunda constructiv unitatea cu umanitatea

Traian Băsescu crede că ştie politică. Altfel nu declara că, după ce i se va sfârşi mandatul, va face o şcoală în care să-i înveţe pe junii politicieni puţintică politichie. În opinia preşedintelui nostru iubit, doar tinereţea este insuficientă, aşa că o să le arate învăţăceilor – însă numai celor care au reuşit într-o meserie – cum să reuşească şi-n politică.

Însă ce-ar putea să-i înveţe Traian Băsescu pe elevii săi? Păi cum se pune o ţară pe butuci. Aşa că am din ce în ce mai des senzaţia că trăiesc într-un balamuc şi nu mă încălzeşte cu nimic atunci când aud că destinul omenirii – nu doar al României – este modelat de politicieni fără idei, dar mai ales fără măreţie.

Pe vremea lui Ceauşescu, mulţi dintre cei care se opuneau regimului său riscau să intre la psihiatrie. Într-un viitor apropiat, absolvenţii şcolii lui Băsescu au toate şansele să conducă România, perfecţionând ideile ciunge ale marelui mentor. Cel care, de câte ori iese pe un post de televiziune, se jură că ştie cât de greu trăim. Cu certitudine, învăţăceii îşi vor depăşi profesorul. Şi nu ne vom mai mira dacă vor striga către cei lăsaţi pe drumuri de actualul nostru preşedinte că, de pildă, acceptând o a enşpea curbă de sacrificiu, vor trăi o bătrâneţe scăldată în bucurii şi plimbată zilnic într-un ditamai 4×4.

După cum am mai scris, politicianul de tip nou, în curând trecut şi prin şcoala lui Băsescu, va transmite ordine, nu idei. Pentru politicianul care l-a avut profesor pe cel care a promis că demisionează în cinci minute, orice îndoială se va numi erezie şi orice contrazicere, trădare.
Mai cred că absolvenţii şcolii lui Băsescu vor confunda unitatea cu umanitatea şi vor fi convinşi că, de la ei în jos, toţi sunt minori şi trebuie traşi de urechi. La rigoare, se vor lăuda că sunt gata să-şi rişte chiar viaţa. Este exclus însă să-şi rişte vreodată postul.

3 comentarii la „Absolvenţii şcolii lui Traian Băsescu vor confunda constructiv unitatea cu umanitatea”

  1. El face doar pirueta dupa pirueta. Prea des, se impiedica si cade, iar noi toti facem buba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.