De ziua Robertei Anastase. Moralitate, demagogie şi speranţe de căsătorie

Azi este ziua de naştere a domnişoarei Roberta Anastase. Pentru cine nu ştie, preşedinta Camerei Deputaţilor. În biroul pe care l-a găsit plin de flori, sărbătorita a declarat că îşi doreşte linişte şi o atmosferă mai frumoasă – la viaţa politică se referea, evident -, dar speră să se şi căsătorească în acest an. Ce romantic…

Fireşte, i s-au făcut urări, dar şi temenele. A primit chiar şi remarci răutăcioase. De pildă, rivalul Victor Ponta a spus: „Cineva mai răutăcios spunea că ar trebui să îi donăm (Robertei Anastase – n.m.) un abac sau o tablă a înmulţirii. Regret faptul că o persoană tânără din punct de vedere biologic poate fi atât de bătrână în ceea ce priveşte partea morală sau de comportament”.

Mă mir că liderul PSD poate debita o asemenea prostie doar ca s-o atace pe Anastase. Şi asta pentru că, mai ales atunci când vorbim despre politicieni, comportamentul n-are legătură cu vârsta. Să fim lucizi. Nu există fenomene morale, ci doar o interpretare morală a respectivelor fenomene. Adicătelea, cei de la PDL pot spune oricând că purtarea şefei Camerei Deputaţilor este un imens tratat de iubire a aproapelui.

Să lăsam răutăţile însă. Mai interesantă este declaraţia Robertei legată de măritiş. Căsătoria chiar este o instituţie măreaţă. Adevărat, prea mulţi nu sunt pregătiţi chiar pentru o instituţie, însă, cu siguranţă, Roberta va reuşi. Chiar şi pentru că o altă instituţie numită Camera Deputaţilor, la fel de măreaţă, i-a stat la picioare, ba chiar mai mult decât atât, ca să mă exprim elegant azi, de ziua Robertei Anastase.

2 comentarii la „De ziua Robertei Anastase. Moralitate, demagogie şi speranţe de căsătorie”

  1. O fi institutia casatoriei „mareata”, asa cum se alinta domnisoara ANASTASE, atunci cand isi varsa preaplinul de solemnitate la Primarie si la biserica. Este, insa, mai putin solemna, atunci cand celebra „institutie” se sparge la tribunal, in acordul urletelor disperate, al depresiilor severe si reprosurilor penibile.

    O fi casatoria (cel putin in formula ei monogama) o institutie mareata care a facut un salt calitativ considerabil de la poligamie, dar tot cei care au coneput-o (adica oamenii) o transforma intr-un circ mai putin solemn, ce poarta, vai, toate ingredientele mizeriei umane potentiale: certuri ulterioare, infidelitati, reprosuri, atitudini complet tembele si inadecvate.

    O fi casatoria o institutie mareata, insa maretia si solemnitatea ei se consuma repede lasand locul prozaicelor comportamente cu care ne-am obisnuit deja: invitati beti, agresivi si iresponsabili la petrecerea de la restaurant, comentarii (barfe) si paracomentarii privind toaletele doamnelor, meniul de la restaurant sau „cine si cat a cotizat pentru proaspetii casatoriti”…

    Penibil…ca maret n-am cum sa spun!

  2. cu deputatii la picioare. Pe acilisa ne situam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.