Această colosală prostie politică

Emigranţi foarte bine îmbrăcaţi, cu tablete şi „smartfoane”. Zici că în Siria ori în Irak e raiul pe pământ. Toată lumea se miră, dar nimeni nu se dumireşte cine sunt de fapt aceşti oameni. O să încerc şi eu să emigrez, pe termen lung, în această colosală prostie politică. De pildă, în Germania, pe banu’ doamnei Merkel şi a urmaşilor ei cancelari. Mai vin, mai plec… dar până la pensie. Apoi, jur că mă întorc definitiv.

Bine, poate că vreţi sa las gluma la o parte.  Atunci spun că civilizaţia europeană a creat valori inestimabile de-a lungul vremurilor pe care refugiaţii din Orientul Apropiat – hai să le spunem aşa deocamdată – nu le recunosc şi nu le vor recunoaşte în vecii vecilor. De pildă, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept, respectarea drepturilor omului, egalitatea de şanse sunt noţiuni pe care cei care vin din lumea islamică nu doar că nu le acceptă, dar chiar le combat vehement, fie că au sosit recent în Europa ori în urmă cu 10 ani. În ce priveşte ultimul exod, pare a fi cea mai mare provocare pentru Occident de la război încoace.

Da, pentru că vin în număr extrem de mare să-şi facă o lume a lor, cu regulile lor, cu valorile lor, în nici un caz să se integreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.