Actorul Mihai Călin denunţă conducerea TNB pentru că se opune solidarităţii cu Ucraina

În timp ce mari artişti ai lumii, alături de prestigioase așezăminte de cultură de pe întreaga planetă, susţin Ucraina prin mijloacele pe care le au la îndemână, Mircea Rusu, directorul interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), este denunţat de Mihai Călin că interzice actorilor solidaritatea cu ţara invadată de armata Rusă.

Mihai Călin, ieri, pe pagina sa de Facebook: Azi, cu 2 minute înainte de a intra in scena (“No man’s land”), Marius Bodochi, dir artistic interimar, mi-a transmis din partea lui M. Rusu, dir gen interimar, interdicția de a ma manifesta in vreun fel in legatura cu războiul din Ucraina. E adevărat, as fi vrut ca, după aplauze, împreuna cu un coleg, cu steagurile României și Ucrainei, sa dam un mesaj scurt de solidaritate fata de poporul ucrainean, artiștii de acolo, Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “Ivan Franko” din Kyiv, unde ar fi trebuit sa jucam acum 2 ani (pandemia ne-a oprit).
Azi au murit din cauza bombardamentelor 2 cunoscuți artiști ucraineni, o actrița și un balerin.
Mi-e greață de “dictatura” instituita la TNB. Naționalism deșănțat și totală lipsă de înțelegere a menirii Teatrului.
Am fost cuminte…. Sa nu tulbur Direcția și o parte din colegi. Somn ușor!

Şi iată că deja nu mai pare doar o întâmplare faptul că interimara conducere a Teatrului Naţional a decis ca Ziua Mondială a Teatrului (27 martie) să fie punctată în acest an de nimeni altul decât de Dan Puric, cu un fel de spectacol-conferință la Sala Studio. Cel din urmă nu este doar un actor mediocru care, atunci când apare la tv, oferă exaltare patriotardă, misticism şi suveranism, ci şi posesorul unui cunoscut discurs anti-european şi anti-american, mare admirator al Rusiei lui Vladimir Putin.

Însă, aşa cum am mai scris, Mircea Rusu, directorul interimar al TNB, poate sta liniştit. E garantat şi susţinut frenetic de madam Şoşoacă, la rândul ei ridicată în slăvi de propaganda rusă. Restul e tăcere.

Citeşte şi:

.

3 comentarii la „Actorul Mihai Călin denunţă conducerea TNB pentru că se opune solidarităţii cu Ucraina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.