Stimaţi spectatori, Dan Puric aberează contra cost de Ziua Mondială a Teatrului

Incredibil, dar adevărat! La 27 martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, Dan Puric, un actor mediocru, însă mare admirator al Rusiei lui Vladimir Putin, are un fel de spectacol-conferință la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB).

Mircea Rusu, directorul interimar al TNB, spunea deunăzi că rolul teatrului e să nu facă politică. Ciudată declaraţie de vreme ce, de ani buni, Dan Puric face tocmai poltichie la greu cu ale sale expozeuri anti-UE, anti-NATO – deja de notorietate şi prin grija unor televiziuni de ştiri. De altfel, multe derapaje ale lui Puric le găsiţi chiar pe acest site.

Dacă Puric, posesorul unui discurs anti-european şi anti-american, frenetic aplaudat în ultimii ani de propaganda rusă, marchează în România Ziua Mondială a Teatrului la TNB, bănuiesc că actuala conducere a aşezământului de cultură vrea să arate cu precizie de ce parte a baricadei se află în zi de sărbătoare. Spun asta pentru că, a-i permite lui Puric să puncteze un asemenea eveniment cultural în contextul invaziei ruse în Ucraina, e greu de catalogat drept vreo gafă. În consecinţă, semnalul pe care-l dă întâia scenă a ţării e foarte prost, ca să nu spun de-a dreptul catastrofal.

Am scris de mai multe ori că aiurările din ce în ce mai severe ale actorului, indiferent ce subiect abordează, nu produc decât halucinaţii, aşa că, cel mai probabil, la 27 martie TNB va oferi vreo două ore de exaltare patriotardă, împănate cu misticism, naţionalism şi suveranism. În ce priveşte publicul, va constata că a bătut la poarta erorilor, care s-a deschis contra sumei de 70 de lei.

În ce-l priveşte pe Mircea Rusu, directorul interimar al TNB, poate sta liniştit. E garantat şi susţinut frenetic de madam Şoşoacă. Restul e tăcere.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Stimaţi spectatori, Dan Puric aberează contra cost de Ziua Mondială a Teatrului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.