Admiraţia lui Ion Cristoiu faţă de Vladimir Putin l-a cam orbit: Nu mai vede pădurea din cauza copacilor

Un nou exerciţiu de admiraţie nemărginită a lui Ion Cristoiu faţă de Vladimir Putin l-a făcut pe gazetar să tune şi să fulgere la adresa jurnaliştilor de pretutindeni într-un material video intitulat: Vladimir Putin se teme că Rusia va fi țapul ispășitor al foametei din lumea a treia. Ca să vezi câtă grijă ar avea omul de la Kremlin de bunăstarea Africii. Fie vorba între noi, apropo de respectivul titlu, îl interesează pe Putin povestea cu foametea şi lumea a treia tot atât cât mă interesează pe mine lăcustele violet de pe Marte.

Dar să revenim la chestiune. De ce este Ion Cristoiu atât de indignat? Ei bine, pentru că presa internaţională, dar şi cea din România, n-ar fi scos o vorbă despre interviul pe care preşedintele rus l-a dat deunăzi pentru postul de televiziune  Rossiya 1. L-am mai ascultat o dată, fiindcă mi-am zis: n-am priceput ce vrea să spună. Aiurea, înțelesesem bine. Adică, dacă ne luăm după Ion Cristoiu, toată presa mondială, inclusiv cea autohtonă, e stalinistă fiindcă n-a publicat mot à mot şi cu entuziasm tovărăşesc interviul preşedintelui rus pentru Rossiya 1. Mai spun doar că în incoerenta peltea video despre discuţia lui Putin la tv a intrat, inevitabil, şi bombastica alegaţie a ziaristului, cunoscută deja, prin care justifică adversitatea sa faţă de Occident.

Înapoi în lumea reală. Ion Cristoiu stă prost cu documentarea. Ba chiar foarte prost, dacă lansează asemenea aberaţii. O minimă zapare pe net îl convingea că interviul lui Putin pentru Rossiya 1 a fost preluat nu doar de agenţiile de presă internaţionale, dar şi de foarte multe publicaţii româneşti. De pildă, eu am aflat despre interviu din site-ul Digi 24, însă libertatea.ro, stirileprotv.ro, stiripesurse.ro, hotnews.ro, adevărul.ro, evz.ro, ca şi alte site-uri, s-au referit pe larg la interviul lui Putin. Chiar şi pe site-ul Agerpres ori pe cel al Rador, care citează agenţia Reuters, ambele infierate cu mânie proletară de Ion Cristoiu pentru că n-au difuzat fiecare vorbuliţă a lui Putin, aşa cum dorea maestrul, au apărut referiri la intervenţia preşedintelui rus pentru Rossiya 1.

În rest, pot înţelege de ce Ion Cristoiu bate câmpii, ca şi admiraţia sa oarbă pentru Putin, prietenii ştiu de ce, aşa cum pot pricepe şi de ce e supărat foc ziaristul nostru pe Volodimir Zelenski fiindcă îşi apară ţara în faţa invaziei ruse. De ce doreşte însă Cristoiu să fie ridicol cu orice preţ, producând un fake-news stupid legat de interviul lui Putin, mi-e greu să cuprind. Adevărat, gurile rele spun că n-ar avea încotro, dar, deocamdată, nu pot spune nimic. Aştept dovada, vorba Elenei Ceauşescu la procesul de la Târgovişte.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Admiraţia lui Ion Cristoiu faţă de Vladimir Putin l-a cam orbit: Nu mai vede pădurea din cauza copacilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.